Кърджалийското Основно училище „Св. Кл. Охридски" завърши успешно кампанията "Месец на ненасилието в училище" под мотото "Да победим агресията с усмивка и любов". Учители и ученици са мотивирани и решени кампанията да се превърне в целогодишна.
Заключителната част на мероприятието се състоя на 29 февруари. Състезанието "Сърфирам безопасно", по инициатива на г-жа Петя Белева, с децата от 2 и 3 клас бе много интересно и емоционално. На децата бяха презентирани правилата за безопасен интернет, след което двата
отбора се включиха в забавни игри, а за всички участници имаше и подаръци. Кампанията продължи целия месец февруари, а кулминацията бе Международният ден на розовата фланелка. Децата изписаха в двора на училището своето твърдо „Не" на тормоза в училище.
Най-интересно и оспорвано бе състезанието „Аз не съм агресивен" по инициатива на г-жа Георгиева, в което се включиха всички класове. На всяка врата бяха залепени правилата на ненасилието, за всяка по-груба проява на класа се откъсваше правилото, което не е било спазено. Идеята се оказа оригинална и успешна, а децата бяха мотивирани да не проявяват агресия и да работят в екип. Победителите в състезанието ще получат и голямата награда на тържеството на училището на 1 март. Състезанието е една добра практика и продължава до края на годината!
Кампанията стартира с открит урок на г-жа Юмер и втори клас "Приятелството е магия". С дискусия на учениците в час на класа и постери с правила за безопасното използване на интернет бе отбелязан Международният ден за Безопасен интернет на 9 февруари. Световният ден на влюбените също бе включен в програмата под мотото "Обичам да обичам". Актрисата Илиана Балийска събра малките таланти с артистични, музикални и танцувални дарби, защото „Който пее, зло не мисли". Презентации на тема "Какво(не)знаем за пубертета" и "Не на алкохола" по инициатива на г-жа Барутчиева и РЗИ, бяха прожектирани на учениците от седми и осми клас.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/3/16 08:43

    Браво! Това училище най-после показа, че го има! Да сте здрави и да вървите напред!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/3/16 22:37

    Супер сте, това училище беше най-велико, върнете му славата,ние сме сме с Вас!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.