11 жилища в квартал „Възрожденци", едно в блок „Балатон – 3" на улица „Крайбрежна" и 5 – в блок 1 на улица „Лиляна Димитрова" ще бъдат продадени на наемателите им по административен път, реши Общинският съвет в Кърджали. Обитателите на общинските жилища отговарят на условията по Наредбата за покупка на общинско жилище. Заявленията им са разгледани на заседание на жилищната комисия.
Продажбата на жилищата ще се извърши по пазарни оценки, изготвени от оценители на имоти. Пазарните оценки не могат да бъдат по-ниски от данъчните.
Най-евтино от 17-те жилища е това на Айлин Сюлейман, която за 23 кв. метра в блок 6 във „Възрожденци" ще плати 14 100 лева. Най-скъп е апартаментът на Едуард Пеев и Валентина Пеева. За 100 км. метра в блок 18 във „Възрожденци" те ще платят 55 300 лева.
Общинските съветници измениха и старо решение за разпределението на общинския жилищен фонд за 2016 г. по предназначение, както следва:
Жилища предназначени за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди - 355 броя;
Жилища – резервен фонд    - 24 броя;
Ведомствени жилища - 19 броя;
Жилища предназначени за продажба, замяна и обезщетяване на бивши собственици, чиито имоти са отчуждени за общински нужди - 23 броя.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/16 22:28

    С нашите депесари интересчии скоро абщина кърджали ще остане по бели гащи. Май Дост ще се окаже е правилния избар

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/6/16 07:36

    Общински жилища се дават не на нуждаещите се, а на връзкарите!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/6/16 09:25

    Защо не давате възможност за коментари относно ифтара!
    Седнали лапачите преди залез слънце и плюскат! А и бяха закарани хората с коли на ясладжиите. Като ги гледам тези на снимката мога да ви уверя, че същите не са постили не един ден, а дори един час! Dinsiz kopekler!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/6/16 14:12

    Интересни са имената на наемателите и в последствие купувачи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/6/16 15:48

    Настанени в общински жилища, т.е. социално бедни - а ще купят жилището за 55 000, давате ли си сметка, колко нуждаещи са тези хора. Пълен абсурд и жалка картина, жалка за тези управници. Защо не се проследят тези средства на тези "горкички хорица" и защо ни заблуждават със смешните истории, всъщност те са заблудените, като си мислят,че хората им вярват.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/6/16 15:50

    Как стават тези неща г - н Хасан????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/6/16 15:52

    Какви са критериите за даване на общинско жилище. АААААА може би трябва да сме с по-дебел портфейл, Уж крайно нуждаещи, и вади 55 000лв. независимо дали в брой или с кредит то и кредита трябва някак да се покрива. Моля обяснете нещо не се разбира.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/6/16 16:22

    Съгласна съм на 100% с втория коментатор,99,99% общински жилища получават тези с връзки,аз поне за един случай знам със сигурност,човек от Общината,който си има голямо собствено жилище взима общинско за единия от синовете си,но така се случва че синът му не живее в града,в последствие и в държавата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.