Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Кърджали е едно от 5-те училища в България, които ще получат финансиране на две от проектните си предложения по програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм+".
Тази седмица директорът на ПГЕЕ ще подпише двата договора с Центъра за развитие на човешките ресурси - Националната агенция, която администрира програмата.
Единият от проектите е насочен към повишаване на квалификацията на учителите в ПГЕЕ. В него е предвидено участието на две групи по петима учители в две международни обучителни събития. В началото на ноември 2017 година ще замине първата група, за да вземе участие във II международен Metal Congress 2016 "Следващи стандарти в образованието за професионалните училища", който ще се проведе в рамките на седмица в гр. Волфсбург, Австрия.
В края на същия месец пък участиците от втората група ще отпътуват за гр. Яш, Румъния, и ще се включат в дейностите на 11-та тематична ecoMedia конференция - "Иновативни стратегии в образователни дейности".
С реализацията на втория проект ще бъде финансирана поредната международна практика на учениците на ПГЕЕ, която за четвърти път ще се проведе в Австия в рамките на 3 седмици. Участници ще бъдат 20 ученици от 11 клас, които ще преминат предварителна езикова, културна и техническа подготовка и два етапа на селекция.
Момчетата, които ще успеят да се класират за участие в мобилността, ще работят в модерни предприятия в областта на автомобилната техника със съвременна електронно-измервателна апаратура, техника за контрол и управление, оборудване за компютърна диагностика на автомобили и мотоциклети. Ще се запознаят на практика с пневматично и хидравлично управление на автомобили, компютърна диагностика, системи за цифрово-програмно управление. Партньорите ще им представят и техниката за обработка на данни EDV-Technik. Учениците ще имат възможност да се обучават с уреди за диагностика на Bosch и Gutmann на най-високо ниво на професионална техника, използвана както в Европа, така и при азиатските автомобилни марки.
Програмата на стажа надгражда професионалното обучение на учениците. Всеки участник, който успешно премине практическото обучение, ще получи сертификат за успешно премината практика и сертификат Europass мобилноста от организацията-домакин Fachberufsschule Wolfsberg.
Двата проекта са още една крачка напред към повишаване на качеството на обучението и разширяване на възможностите за професионална реализация и развитие на учениците и учителите на ПГЕЕ.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.