Междуведомствена работна група, свикана със заповед на кмета инж. Хасан Азис, направи оглед на 15 невралгични зони по отношение на безопасността на движението в Кърджали. Тя бе председателствана от заместник-кмета Иван Велев, а в състава й са представители на общинската администрация, ОПУ, КАТ-„Пътна полиция", ДАИ, Сдружението на автомобилните инструктори. Решението за създаване на работната група бе взето на разширено заседание на Постоянната общинска комисия по безопасността на движението, проведено на 8 юни.
На базата на огледа работната група ще изготви доклад за ситуационната обстановка в кризисните зони и ще предложи конкретни мерки за обезопасяването и подобряването на безопасността на движението в тях. Докладът ще бъде предоставен на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението, която от своя страна ще вземе решение за превеждане на препоръчаните мерки в действие.
От една страна в изпълнението им ще се включи ОПУ в частта на зоните по републиканските пътища, преминаващи през града. От друга – след избор на фирма изпълнител, за което има обявена обществена поръчка, мерките за общинските улици ще започнат да се изпълняват, като крайния срок за това е началото на новата учебна година.
„Огледът  на междуведомствената работна група беше абсолютно необходим в прагматичен аспект, защото само по този начин, оглеждайки на место невралгичните точки на движението в Кърджали, могат да се вземат адекватни и обосновани решения", коментира заместник-кметът Иван Велев по време на огледа на обектите.
Работната група обходи общо 15 рискови зони с висока концентрация на пътно транспортни произшествия, разположени по бул. "Беломорски", ул. „1 май", „8 март" – част от републикнската пътна мрежа, бул. „Христо Ботев" в кв. „Възрожденци", ул. „Сан стефано", и пресичащи ги малки улици.
Основен акцент в огледа бяха зоните около учебните заведения ГПЧЕ „Христо Ботев", СОУ „П.Р. Славейков", СОУ „Отец Паисий" и СОУ „Йордан Йовков".
За зоната до Езиковата гимназия по бул. „Беломорски" Работната група предлага на 20 метра от пешеходните пътеки да бъдат поставени легнали полицаи или да бъде повдигната цялата зона между двете пешеходни пътеки, като се изместят отводнителните шахти, които се намират в нея.
На кръстовището до СОУ „Йордан Йовков" да бъде повдигната едната от пешеходните пътеки по ул. „Булаир", а същото да се направи с част от пешеходните пътеки по посока на движението по ул. „Сан Стефано" до СОУ „Отец Паисий", предлагат членовете на работната група. За пешеходната пътека до СОУ „П.Р. Славейков" се взе решение тя да бъде осветена и да бъде оцветена с червена боя с бели ивици. Последните две мерки се предлага да бъда приложени за всички пешеходни пътеки, обект на огледа.
Тя ще направи и предложение за нова пешеходна пътека по ул. „8 март" в кв. „Веселчане" в района на ПГИ „Алеко Константинов".
Повдигане на пешеходни пътеки, на цели кръстовища или напречни неравности, ще бъдат направени още на кръстовището до Филиала на Пловдивския университет, до Съдебната палата, където ще бъде изградено „пешеходно островче" по ул. „Капитан Петко Войвода", на кръстовището между ул. „Стадионска" и бул. „Беломорски", на същия булевард до магазин „Лидъл", на кръстовищата по ул. „1 май" с улиците „Синчец" и „Мургаш", по бул. „Христо Ботев" до магазин „Зорница" и до 62 блок. Ще бъде предложено още да бъдат възстановени ограничителните парапети по бул. „Тракия".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/6/16 18:34

    Някой от комисията не падна ли в шахтите които са откраднати вече 4 /читири/ години до Езиковата!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/6/16 19:12

    Dupkite kmete do 56 blok..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/6/16 19:51

    А дупките по моста вече може да гледаме водното огледало през тях

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/6/16 21:02

    добри идеи,но дано само с тези червено-бели зебри и приповдигнати пътища зимата като заледи по тези надолнища,не се превърнат в ледени писти и да не се получи ефекта на доминото...тогава ще се окажем в ситуацията на тореадори ,а неуправляемите камиони ще се Биковете...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/6/16 21:13

    Трябва да се направи следното
    Ревизия на общината кой е направил асфалта в тези райони със дупки Данс с медиите заедно на място и да сепокаже кои са фирмите и да идват да си оправят
    а не да се търсят пак нови конкурси

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/6/16 23:29

    Защо не се затвори главният вход на училището Йордан Йовков и да се отвори от към задният край.Хем автобусите и родителите няма да спират на кръстовището и децата да пресичат цял ден.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/6/16 23:33

    asvalta navsqkade trqbva da se opravi. V haskovski region nqma nito edna dupka

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/6/16 00:13

    разбитите тротоари по ул Осми март като и тесният обрасъл с храсти тротоар от КАТ до разклона за резбарци.Там цял ден пеша се движат деца и всеки ден си рискуват живота слизайки по платното а движение.Трябва ли да стане беля за да се вземат мерки.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/6/16 07:42

    za6to vsi4ki izkate da se opravqt dubkite ? ne mojete da karate burzo li kvo ?.. te dubkite sa kato legnat policai !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/6/16 08:51

    A be zimata vikate...zimsta minalata godina..dobre besheosolen izcisten sega seriozno dovolen sim ot pitnoto

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/6/16 09:24

    Има ли комисия значи БЕЗОТГОВОРНОСТ, единственото решение да се оправят дупките по улиците и КАТ да си вършат работата за която получават заплати, другото е ала бала
    Ще видите че с тези мерки който е взела комисията ,положението ще стане само по тежко , няма да има никакъв ефект от тези глупости

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/6/16 11:46

    Веселчани като има пешеходен остров в кръстовището това спря ли да убият човек на него.Тва са глупости ,само да се дават пак едни парички на наши фирми за безсмислени проекти.На беломорски и до всички училища трябва пешеходните пътеки да се повдигнат и осветят добре,както и да се обозначат със знаци от далече.Трябва да има паяк който да вдига неправилно паркиралите автомобили около пешеходните пътеки и кръстовищата ,както и училищата и тогава може да се види някакъв ефект.Всичко останало е пак само ала-бала за едни парички по едни програмки.А децата ,кучета ги яли.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/6/16 12:24

    КМЕТЕ, СЪЗДАЙ КОМИСИЯ ОТ ЕКСПЕРТИ КОИТО ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ,ТОВА КОЕТО СЕГА СА РЕШИЛИ Е ПО ЛОШО ОТ СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ
    Жертвите ще се увеличат и това ще тежи на Вашата съвест

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/6/16 21:15

    А накой от тази комисия, както и кметът забелязаха ли,че след магазин "Лидъл" съществува и една индустриална зона, веднага вдясно от бензиностанция ОМW, в която по случайност работят около или малко повече от 2000 души, които всеки ден се разминават на косъм от катастрофа, излизайки от работа ???? Помисли ли някой за това ???? Защо постоянно всички си затварят очите относно регулирането на движението в тази инфартна точка на бул.Беломорски ? Или човешкият живот отново е поставен на последното място? Колко още катастрофи трябва да станат на това кръстовище, за да се предприемат мерки ?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/6/16 22:06

    легналите полицаи да са като на влизане в Стара Загора .. иначе няма да стане ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.