На 20 юни договорът за поддръжка на депото за битови отпадъци на една от фирмите е изтекъл, а след конкурс поръчката се поема от конкурентите


Истински скандал се очаква да се разрази в Общинския съвет в Кърджали на сесията в четвъртък. Причината е новосформираната временна комисия, която трябваше да проверява качеството на дейността на трите фирми, отговарящи за чистотата и зеления облик на Кърджали. Оказва се, че един от членовете й е служител на… една от конкурентните компании, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници в разпоредителния орган. Става въпрос за общински съветник, попаднал в конфликт на интереси, което обаче по никакъв начин не му пречи да води колегите си на проверки на терен, да сондира мнения на граждани, без нито един представител на една от трите фирми да участва в огледите, с изключение на самия него.
Както 24rodopi.com писа миналата седмица, 7-членна временна комисия в Общинския съвет в Кърджали трябва да представи списък "3 фирми чистят Кърджали - коя какви слабости има". В комисията, ръководена от зам.-председателя на Общинския съвет, влизат съветници и двама експерти по екология и общински контрол. Целта на екипа е да извърши задълбочен анализ на дейността на фирмите по чистотата и да изготви препоръки към тях, за да може гражданите да получат по-добри услуги. Желанието е да се подобри работата по сметосъбирането, почистването на града и озеленяването в отговор на очакванията на кърджалийци след като общинска администрация предложи, а Общинския съвет гласува корекции в такса „смет".
Проверка на 24rodopi.com разкри, че на 20 юни т.г. договорът за поддръжка на депото за битови отпадъци на една от фирмите е изтекъл, а след конкурс поръчката се поема от конкурентите. Именно един от общинските съветници, член на проверяващата комисия, е и служител на загубилата фирма.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/16 08:47

    На пазара на производителите е пълен смрат ,там контейнерите са препълнени още от сутринта ,а може би и от предишния ден в радиус от два метра от контейнерите е пълно с боклуци кучета се ровят в боклуците ,смърди в тази жега но никой не взема мерки

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/16 09:49

    Има ли далавери, скандали и интриги Алтънай е там.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/16 09:59

    Elate v gluhar

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/16 10:08

    Бездарници влизат в политиката за да си оправят положението, браво.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/16 10:09

    Вижте какво се случва и на т.нар. Пазар на производителите. Кой продава обекти и кой прибира комисиони

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/16 10:26

    Общинските съветници се чудят на коя хранилка да се наредят

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/6/16 11:51

    Tasi snimka ako ne e Opilcensko pak si hubavo! Samo za izborite tirsat na nas ama kogato e pilno sis boklusi nikoj ne mu puka.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/6/16 12:35

    В Общинския съвет в Кърджали са Али Баба и 40-те разбойници, затова се натискат кърлежите, смукане да има

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/6/16 13:14

    Hainler hepsi hirsiz olmush gozleri donmush sizlere oy yok bizden

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/6/16 15:32

    Kircali se previrna v smetiste niloy za nisto ne misli vseki grabi kolkoto moje ot oblastnite gradove v bilgariya e na posledno myasto

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/6/16 20:54

    Контейнера зад закусвалня Русалка мирише на умряло,Хеи да вземе спешни мерки и да накара служителите да си изхвърлят помията в торби.В жегата не може да се мине от там.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.