Европейската агенция за околна среда публикува интерактивна карта на Европа, която показва състоянието и качеството на водните басейни за къпане, пишат offnews и агенция Cross. На картата са отбелязани язовирите "Студен Кладенец" и "Кърджали", като е посочено, че качеството на водата е отлично.
Според картата водите около Варна и Лозенец не стават за къпане.
Със задоволително качество са водите около Северния плаж на Царево, централния плаж на Черноморец, варненският квартал "Аспарухово", варненското пристанище и Златни пясъци.
Информацията не e пълна за всички води, в които се плува в България, но предоставя достатъчно данни за състоянието на водите по нашето Черноморие.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/8/16 10:16

    За съжаление, гражданите и гостите на гр. Кърджали, нямат свободен достъп и възможност да преминат по язовирната стена на яз. Кърджали, за да се насладят на чудесната природа по левия бряг на язовира. Под предлог, че язовирът бил `стратегически обект`, на гражданството е забранено дори и да видят отблизо язовирната стена, пък да не говорим, че биха могли да се движат по нея. Много е глупава тази забрана, но какво да се прави, щом `компетентните` органи така са решили, на нас не ни остава нищо друго, освен да си мечтаем, че някой ден тази забрана ще бъде отменена. А охраняващите `стратегическия обект`, вместо да си лежат в стаичката за наблюдение на камерите, ще излезнат навън, и ще осъществяват компетентен контрол на желаещите да преминат на другия бряг, или да разглеждат забележителните красоти на местността, от самата язовирна стена!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/8/16 11:25

    Къпането е процес на хигиенизиране на тялото и се извършва в баня ! Във водоем може да се плува, да се мокри, чипка и т.н.т.
    Мисля, че одавна са минали времената, когато банята е била недостъпен лукс и да си накиснеш тялото в реката е минаволо за къпане.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/8/16 13:09

    Ah da, nay-veche tam kadeto ribite izmryaha masovo...

    ОтговорИзтриване
  4. За Варна е ясно, но там е пълно

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.