Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис направи оглед на покривната конструкция и класните стаи на СУ“Владимир Димитров-Майстора“. Той бе придружен от зам.-председателя на ОбС Кадир Мустафов, главния експерт Слави Димитров и главния специалист от отдел „Инвеститорски контрол и строителство” Нурай Вели.
Извършен беше и оглед на дограмата. Взето беше решение да се актуализира проекта за енергийно обследване на училището, както и за отопление чрез газификация.
СУ“Владимир Димитров-Майстора“ е в кв.“Веселчане“, който не попадна в границите на Интегрирания план за възстановяване и развитие и това не позволява училището да бъде включено в Инвестиционната програма по ОП“Региони в растеж“. Затова ще се търсят възможности за цялостен ремонт по други финансиращи програми.
Общината е внесла две искания – до Министерство на финансите и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, за спешна необходимост от ремонт на покрива за близо 270 хил.лв. В общината още не е получен отговор на тези писма. При получаване на финансиране от Министерство на финансите ще започне ремонт на покривната конструкция, в противен случай ще се наложи ремонтът да се извърши със средства от общинския бюджет.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/16 18:32

    Кмете, огледай и улиците на града, и осветлението, и зелените площи .... и ЧИСТОТАТА на града си!
    АДМИНА , опита показва, че няма да го побликуваш, защото ..... ха ха ха ха, журналистиката е платена или лобистка ....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/16 18:37

    не само покрива басейна,прозорците пълно саниране

    ОтговорИзтриване
  3. BG KONSULT21/9/16 20:01

    Ремонта струва 50-70 хиляди.
    Нищожната горница е за комитационни и за дпс еоод.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/9/16 20:06

    Сега ли се сетихте да санирате учишището, когато децата се "разспръскахаа" в други училища. На директора не му дреме. След като прокапна хубавото училище се сетиха да я поправят. 3-ят етаж над учителската стая е в "уникално" положение през зимата е студено навсякъде освен 1 етаж, салонът по физическо е в "неговоримо" състояние (не споменавам за прозорците). Вече е късно.. за съжаление. Малко хора биха останали там. Ще видим след санирането какво ще се случи. Дано няма кражби. "Инвестирането за почистване на басейна ще е излишно"

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/9/16 20:56

    Mafia niakoi iska da kupi ychilishteto
    Za tova e v takova sastoianie poznaite koi......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/9/16 21:11

    Kmete ela pogledni i patistata na selo rani-list ako obicas

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/9/16 21:12

    Kmete ela pogledni i patistata na selo rani-list ako obicash

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/9/16 22:26

    I love you... kmete

    ОтговорИзтриване
  9. Родител21/9/16 23:15

    С две думи коментарите по-горе са на Бай Ганьо. Мрънкащите, чакащите и търсещите кусури веднага се обадиха.
    Браво на всички които работят от май месец, до днес, а и занапред проблема със сградата да бъде решен.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/9/16 10:45

    23:15 Родител, никой не омаловажава труда Ви за въпросното училище, но ....
    Освен на училище дацата ВИ /НИ/ ходят и по тъмните и непочистени улици, и ги возим в колите си карайки на зиг-заг избягвайки дупките и вероятността на направим някое ПТП. Това се случва в града на кмета.

    ОтговорИзтриване
  11. гражданин22/9/16 18:06

    Оптимизмът е добро качество, но само когато е основателен.Фактите са налице: дупки по улиците и тротоарите, тъмно нощем по централните улици, водно огледало, превърнало се в блато,грандомански пазар, неудобен както за търговците, така и за клиентите, висящ на шията на всеки кърджалиец с милиони дълг, грандомански парк "Арпезос", част от който, поради липса на грижи и охрана е с изсъхнали дървета, храсти, трева, счупени пейки, беседки,неработещи фонтани и т.н. и т.н.

    ОтговорИзтриване
  12. От родителя23/9/16 10:15

    ДО Анонимен 22/9/16 10:45
    Вдигни си задника, събери подписка, качи се на едно такси и отиди в общината и внеси подписката по етапния ред. След това започни да въртиш телефоните за да разбереш кога се събира комисията по строителство. Пусни си един ден не платен отпуска и пак си вдигни задника да отидеш там с такси /или си сметни парите за ходенето ти напред - назад/. Ако не постигнеш успех започни да търсиш общински съветници един по един, за ги запознаеш с положението на улиците и да ги убедиш, че този проблем е по-голям от някой друг. Ако привлечеш съмишленици се приготви да платиш огромна сметка за телефона. Когато ги свършиш всички тези неща ми пиши тук, ще ти кажа какво следва. Аман от мрънкачи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.