Post A Comment:
8 comments so far,Add yours
Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK
Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.
Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения. 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK
Прост Народ Слаба Държава ! Къде ще търсим институция!
ОтговорИзтриванеТова мухлясване на хляба в такива цветове е не само в Кърджали. Причината е , че това което ядем не е хляб а някакво подобие на хляб!
ОтговорИзтриванеNa RAI benkovski muhliasva na pembe
ОтговорИзтриванеЗащото зърното, от което го правят, има болест....брашнеста мана, кафява ръжда, жълта ръжда, септориоза (ран листен пригор), мрежести, при определени условия - фузариум по класа...да не говорим за паразитите и болестите, които нпадат зърното в складовите бази....
ОтговорИзтриванеТова синьо-зеленото е хлебен мухъл(Penicillium), биологичен род от царство гъби, представителите на който се развиват като мека синьо-зелена повърхност върху влажен хляб....Хлябът също боледува и много от нас са се сблъсквали с този проблем, без да го осъзнаят. Със сигурност ви се е случвало следното: купувате хляб, който изглежда перфектен, а на сутринта забелязвате, че по него има мухъл.
ОтговорИзтриванеЕстествено, веднага решавате, че просто не сте го забелязали, докато сте пазарували. Тогава гледате срока на годност и виждате, че не е изтекъл. Причината е в болестта на хляба, а по-точно на брашното.
То боледува от мицели, които се превръщат в плесен. Миниатюрните спори синтезират микотоксини и ако ядете такъв хляб, все едно поглъщате истинска отрова. Понякога потребителите отрязват поразеното парче и мислят, че са решили проблема.
Това обаче е заблуда, тъй като вредните организми проникват много надълбоко в хляба и понякога дори не се забелязват с просто око. Самунът няма да бъде спасен и от обгаряне във фурната, защото изгаря само повърхностният слой на мухъла.
Най-опасна е картофената болест на хляба. Тя се предизвиква от така наречения картофен щам. При заразяване с него за един-два дни вътрешността на хляба се превръща в бяла лепкава маса. Това е истинска отрова и не бива да се яде.....на село такъв хляб, чиято среда като я пипнете ви лепне на пръстите, хората не дават дори на животните...а често такъв хляб има по магазините...ако пръстите ви лепнат след като пипнете средата на филийката, хвърлете целия хляб....отровен е
ОтговорИзтриванеВ Бенковски несамо хляба на рай А и закуските на рай се правят от заразено брашно с картофена болест. Къде е агенцията. По храните защо не им проверят склада където държат брашното на едно место се съхранява и фуража им и амониеват и мъртвите плъхове и кучетата им са вътре там се раждат итам умират
ОтговорИзтриванеМъжки хляб не остана. Гейовски е на мода.
ОтговорИзтриване