Комисията за защита от дискриминация ще разгледа жалба на служителка във фирма по обвинение в сексуален тормоз от страна на шефа й, съобщиха за 24rodopi.com от КЗД.
Според работничката, всичко започнало с поканването й за разговор в кабинета на изпълнителния директор по служебни въпроси, далеч обаче от нейната компетентност. Заплатата й пък била повишавана три пъти само на нея, без тя да е искала това. Началникът отправил предложение за погасяване от него на нейния овърдрафт. Последвала покана за разговор в барче, предложение за разходка и разтоварване, да се позабавляват заедно, без да се стигало до секс, посочва в жалбата си жената. Така правели много хора от фирмата, твърдял той, като споменавал за „регулярни голи партита, оргии, тройки“. Убеден бил, че така се случвало и във фирмата на мъжа й, който работел в същия бранш, с намек, че и той се забавлява по този начин.
Жената се почувствала унизена, обидена, разстроена и депресирана, същото станало и с мъжа й, на когото тя споделила всичко, потърсила лекарска помощ. Принудена била да напусне работа, за да избяга от тормоза, се посочва още в жалбата на жената, разкриха от Комисията за защита от дискриминация.
Изпълнителният директор оспорил жалбата. Предстои заседание на комисията, на която аргументите да бъдат разгледани.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/10/16 09:25

    кажете коя е фирмата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/10/16 09:46

    Плаща не да работи , а да я еб.Това е демокрацията без права и свободи.за работника и работничката

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/10/16 09:51

    Коя е фирмата, моля кажете, не ни дръжте в невидение, това не се издържа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/10/16 10:09

    До там я докарахте господа управници. С вашите скапани протежета, мижави закони и раздаващи присъди съдии и помияри. Бизнесмени!!! Това са невижданите никъде палачи, идиоти и алчни джуджета, от които половината за тормоз и не увеличаване на заплати заслужават затвор. Но няма КОЙ!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/10/16 10:39

    Какво очаквате от такава държава с управител ББ.Демокрацията направи всички неграмотници фанатици простаци ,бандити крадци мутри бизнесмени президенти на фирми .Всеки простак и бандит е с фирма и бизнес /кражба /,,и дережира съдбата и живота на читавия ,интелегентния ,можещия и кадърния .Това се случва само В България и в българската демокрация за престъпниците.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/10/16 10:41

    Тази пък защо се интересува коя е фирмата ,сигурно иска да я замести тази дето е напуснала .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/10/16 10:45

    Моята шефка постъпва с мен по същия начин.Освен заплатата ми вдига и всичко останало.Пълна дискриминация.Къде да се оплача?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/10/16 11:13

    Че какво му е лошото в обедната почивка малко по-така, а? Ко се възмущавате толкова

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/10/16 13:15

    Shefa si e shef. I zaplati shte uvelichava i dava. Ponyakoga - dori 2, 3, i goli partita i orgii, che i troyki shte iska. Plashta si.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/10/16 14:12

    ... при демокрацията, при социализма, и ... винаги е имало и няма да секне нивгаш,мераклии и мераклийки дал бог, няма отърване от тях, НО ...
    това става на четири очи и няма как да се докаже миличка в съда. дано да греша, но така мисля аз. не плачи, не реви, тези, които навремето и сега се отказваха са по върховете, а честните ядат и ръбат хляба и плътно у дома, у кочината или по точно казано в обора...да си се родила на запад, там от работа не могат да си вдигнат главата, а не да мислят за sex, и управителите им работят наравно с подчинените. нямате друг изход, освен да ви пожелая Попътен Вятър и на Терминал - 1,2 - самолетаааааааааа, ако НЕ търпиш и мълчиш...
    а на анонимните и любопитните: Фирмата се назовава
    "Бай Ви Ганя",Булгариen !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/10/16 16:25

    ami taq patka kvo iska hem pari hem sex, ami to ne moje taka. ta na neq sigorno ednoto i e do6lo po malko, drugiq pat trqbva da si pla6ta no sassigurnost firmata e v mom4ilgrad tam e 6outo

    ОтговорИзтриване
  12. Vin Diesel26/10/16 21:08

    Prestavam si i nai ve4e ot surce izkam da se slu4i bog da dava tova:

    Tezi koito pluqt tazi jena 4e se opla4ila za takuv slu4ai, Dano i na va6te jeni ili mayki ili babi ili brad4edki, ili da6terqta vi da se slu4i po brutalno iznasilstvo bez predlojeniq!!!

    Pojelavam go ot surce za6toto vie nqmate surce i ne moje da pojelavate v jivota ni6to!

    Da go duhate!
    Nqkoi den 6te izliza nqkoi i 6te vi zapali firmata,parite i cqloto vi semeistvo! Ako qdosvate nqkoi muj koito pravite su6tite prostotii na tezi rabotni4ki!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/10/16 23:00

    Като е когато управлението е в ръцете на бикове и нерези, които мислят само с долните си глави. Жалко, много жалко за почтените хора и семейства.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.