„Еврофондовете винаги са били слабото място на БСП. По време на тяхното управление те бяха пратени във фризера  Затова сега Г-жа Лъжа Корнелия Нинова превантивно „бие тревога", че видите ли, страната ни е изправена пред наказателни процедури и риск от спиране на европари. Истината е, че през 2009 г. ГЕРБ завари разплатени едва 1 процент от евросредствата. В момента те са над 7,5 % и този резултат е над средноевропейското равнище. Имаме сключени договори за  36 на сто от националния бюджет или една-трета от всичко, което можем да усвоим до края на програмния период – 2014-2020. За сравнение, всички държави в ЕС, взети заедно, са успели да договорират едва 17%. БСП безсрамно лъже, че ОП „Околна среда" е заплашена от спиране. Простено им е, дотолкова доколкото не са наясно с процедурите, понеже не им се е налагало да ги изпълняват. Но не редно да се възползваш от страховете на хората и да плашиш общините с еко-апокалипсис".
Това се казва в официалната позиция на ГЕРБ-Кърджали относно твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова.
„Правителството на ГЕРБ оставя системата за европейско финансиране в отлично състояние. Спрени програми няма, премиерът и целият кабинет заслужиха високото доверие на Брюксел и то не на кредит, а с резултати и коректно партньорство. Там място за пазарлъци и манипулации няма. Или работиш здраво и те подкрепят или лъжеш и те санкционират. Лъжа е твърдението на Нинова и БСП, че България не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия от Споразумението за партньорство.  Става дума за реформи, които сме поели ангажимент да изпълним до 2020 г. и които вече са в сила. Докладвали сме за 34 от тях, останалите 11 са въведени на 90% и предстои да бъдат финализирани. Срокът е до края на юни. Г-жа Лъжа се застрахова, че няма да допусне на правителството на БСП да бъде приписано повторно спиране на  еврофондовете. Няма да се наложи, понеже такова правителство скоро няма да има", посочват още от ГЕРБ.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/1/17 13:18

    Само Герб

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/1/17 13:22

    И Цецка щеше да стане президент

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/1/17 13:53

    Po OPRCR protsedura Sotsialno predpriemacestvo e spryana.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/1/17 13:58

    ГЕРБ трябва да почнат да строят и зимни магистрали, че тези дадоха фира ,затворени са ,пък и финетките и те останаха не използвани , взех си за един месец но не мога да излезна от гаража

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/1/17 14:06

    обърнете се и вижте няма кой да ви вярва всичко свърши отивате си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.