Оказват натиск на Касим Дал да напусне Реформаторите и да се коалира с Местан, тези дни ще има новина! Скандалът със знамето, автобусите с избиратели и шумът около Местан, са най-вече в полза на Обединените патриоти, твърди журналистът

„Това знаме е малко стара история, отпреди 5-6-7 години. Появи се първо в социалната мрежа, в групи, където се постват едни странни географски карти, данни за броя на населението и етно-религиозните групи, които вдигат адреналина и на тези, които желаят написаното, начертаното и нарисуваното да е вярно, и на опонентите им.
Но това е философията на живеещите във Фейсбук. Новото е, че знамето е качено в сайт за онлайн търговия, барабар с десетки национални флагове. Ние не бива да наливаме масло в огъня“, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Илхан Андай от 24rodopi.com.
Припомняме, че в централната си емисия снощи Нова телевизия съобщи за „знаме на българските турци", което се предлага в сайт за търговия срещу 20 турски лири.
От ВМРО мигновено реагираха, че това е умишлена провокация от турската държава,
На въпрос в сутрешния блок, дали трябва Външно министерство да се обърне към турския посланик за скандала, Андай отбеляза, че щом темата е станала публична чрез една от двете водещи телевизии в България, трябва да се вземат мерки.
„Щом вече е излязло от "бутилката", трябва да има реакция“, каза журналистът.
"Както в България има определена група хора, които мечтаят държавата да е на три морета, така и в Турция има и такива, които искат Османска империя. Това знаме не съм го виждал никъде освен в интернет, няма и интерес към него", отговори Илхан Андай на въпрос за провокативните географски карти в социалните мрежи и за знамето в тези групи.
От поднасянето на офертата в сайта за онлайн търговия, от транскрипцията, превод, по-скоро ставало ясно, че се касае за търговски трик, но темата е удобна за политика и затова първо реагирали от Обединените патриоти, които определиха случилото се като провокация.
„Много внимателни трябва да сме в анализите относно това, което ще се задава откъм Босфора и което ще бъде нещо като дюшеш за Патриотите в предизборната кампания“, каза Андай и прогнозира, че след тази история със „знамето на българските турци“, ще има новини около предстоящо коалиране на две малки партии, на по-късен етап ще има заявки за автобуси с избиратели и други действия, които ще носят дивиденти най-вече на Обединените патриоти.
Андай разкри, че в момента се оказва натиск на Касим Дал да изтегли партията си от Реформаторския блок и да се обедини с партията на Лютви Местан. „Какъвто ще да е Касим Дал, но той е лежал в затвора за имената, за правата на турците. Той ясно декларира, че няма да се коалира с хора на бившата Държавна сигурност и агент Павел“, отбеляза той. Според прогнозата на Андай, в следващите дни Касим Дал ще направи сериозен анализ на случващото се в страната, в смесените региони, и ще обяви следващата си стъпка – остава в Реформаторския блок или ще се коалира с Местан.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.