Водачът на кандидат-депутатската листа на БСП в Кърджали Александър Симов обяви партията „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ (ДОСТ) за враг. „В Кърджали нашият враг е ДОСТ, а не ДПС, който разглеждаме като политически опонент“, категоричен бе пред журналисти Симов, който коментира своята номинация.
Журналистът досега има зад гърба си кампания за евродепутат. Както вече 24rodopi.com писа, пленумът на БСП утвърди водачите по области.
Снощи националното ръководство предложи за №1 в Кърджали бившия шеф на разузнаването Бриго Аспарухов, но тази сутрин изненадващо за водач в Кърджали бе посочен Симов. Пленумът го подкрепи единодушно.
"Сега в залата проф. Ваня Добрева каза, че всъщност истинският враг на БСП като партия в Кърджали трябва да е именно ДОСТ - като партия, контролирана от чужд лидер. Така че аз съм склонен да споделя нейното разбиране. ДПС са ни противник, но ДОСТ са истинският враг, който трябва да бъде преборен, тъй като чуждо влияние, по този начин осъществено в България, е нещо недопустимо", каза журналистът, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП, цитиран от Канал 3.
Симов припомни, че партията е печелила депутатско място в региона (Милко Багдасаров – бележка на 24rodopi.com) и прогнозира, че този път ще успее да вземе мандат.
Александър Симов е член на редколегията на вестник "Ретро". Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършва журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Работил e като журналист във вестниците "Стандарт", "Пловдивски труд", "Земя", "Дума".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.