Магьосници и мъгъли се събраха в Детския отдел на Регионална библиотека „Никола Вапцаров" в Кърджали, за да отпразнуват Нощта на книгите за Хари Потър.
Вълшебната тема на тазгодишното събитие бе: Професорите на Хогуортс.
Детския отдел на библиотеката се превърна в приказно място с помощта на сови, носещи писма от Хогуортс, летящи метли, магическо кълбо, отвари, магически пръчки, като онези, които се продават на „Диагон-али", книги със заклинания и проклятия, известната разпределителна шапка, мислоем, летежна пудра, паяци, многоликова отвара, драконова кръв, риборасли, паяжини, летящи свещи и много други.
Бяха обособени кътове от магическия свят, описан в невероятните книги за Хари Потър, съответстващи на кабинетите на професорите Албус Дъмбълдор, Сивиръс Снейп, професор Спраут и професор Трелони. 
На специална „Разпределителна церемония", участниците в приказната нощ намериха своето място в един от четирите дома от училището за магия и вълшебство Хогуортс – „Грифиндор", „Хафълпаф", „Рейвънклоу" и „Слидерин".  Заедно с магьосниците от Хогуортс, пресъздадени от Антоанета Госпова, Дамяна Атанасова, Мая Мечева, Петя Русева и Росица Петрова, те проведоха много тематични игри и състезания, и се потопиха в магическият свят, описан в невероятните книги на Дж. К. Роулинг. Прочетоха откъси от любимата поредица за момчето – магьосник.
Победители в игрите от празничната нощ са магьосниците от дома „Грифиндор". Симона Михова се отличи в надпреварата за рисунка на любимо фантастично животно.
Всички участници получиха от домакините  Сертификати за своето участие.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/2/17 13:27

    Браво, откакто в детски отдел има две нови служителки, обслужването там е много добро. Вижда се, че са и инициативни. Аз и моето семейство ходим вече с удоволствие там.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/2/17 14:59

    mnogo e priyatno v tozi otdel. jenite tam neprekasnato predlagat kniga sled kniga i nyama kak da ne si vzeme deteto da chete. pozdravi.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/2/17 17:33

    PRAV SI 13:27 I MOITE DECA UCUDVASTO ZA MEN POCNAHA DA VZIMAT KNIGI OT TAM, MAI NAISTINA SA DOBRE POSRESNATI V TOZI ODEL NA BIBLITEKATA

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/2/17 20:02

    беше много забавно, прекарахме си добре, искаме и по-нататък да има такива прояви в библиотеката

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/2/17 20:07

    Подкрепям горните коментари. Не бях ходила с децата си от пролетта на 2016 във въпросния детски отдел. Имах си съображения, но когато се наложи преди Коледа да посетим библиотеката, останах безкрайно очарована от новите жени там. Много любезни веднага започнаха да предлагат на децата ми различни книги, разказваха за тях, за да се ориентират децата за какво става дума. Личеше си, че с любов работят професията. Радвам се, че все още има такива хора.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/2/17 20:07

    БЕШЕ СУПЕР ЯКО! ИСКАМЕ ПАК!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/2/17 20:14

    izkarahme si gotino yako

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.