„Ейй, селяк! Отишъл зад граница да робува в евро, но от магаре не успял да се превърне в кон!”.
Думите на прецаканите пешеходци са коментарът за гледката пред тях - автомобил с германска регистрация паркирал върху две пешеходни пътеки на кръстовище в центъра на Кърджали. Само на метри е платеният паркинг с десетки свободни места. Тарифата е лев. Манталитетът обаче не струва и жълти стотинки. Евтин като демонстрираното отношение към правилата. Ако същото обаче се беше случило в Германия? Но не, там „магариите” не минават, затова и не се показват. В противен случай отекват със строга еврова безкомпромисност дори до българските правораздавателни органи, които просто потвърждават наложените глоби и ги пращат за изпълнение към данъчните, а те откриват дори в най-затънтеното село из бърчинките.
Доста често срещано поведение, подвластно на явлението „Дай малко повече пари на цървула и му гледай новите трандафори”. А, те, кинтите, не че са толкова много, но комплексите са големи. Различна им е само регистрационната табела.
24rodopi.com

Четете по темата по-късно само в 24rodopi.com:
Уроци по „богатство” от гурбета
50 евро на ден в пот и мъка за: Всички ку*ви са мои у дома!
Тръгнат ли, не желаят да се връщат
Мизерия, отчаяние и надежда в един куфар
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/17 08:40

    Алберт Айнщайн е казал „само Две неща са безкрайни Вселената и Човешката глупост като за първото не съм сигурен”

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/17 08:43

    Мислите че този е селяк ли?
    Ние селяните сме по културни от вас гражданите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/17 09:27

    До 08;43,братле грешно разтълкуваш написаното,той може да е от града ама манталитета му е селски мисленето му е ограничено това се има в предвид коментара, лек ден.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/17 09:30

    rodopi koi ti dava pravo da komentirash horata taka selqnin neznam si kvo ti kuf jurnalist si izobshto za taq rabota ima policai da gi globqt a da ne spat cql den imam chustvo che edin den edin selqk shti chupi kartunata i shte pishesh edin selqnin doide i mu chupi nosa ahmak takuf

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/17 11:26

    Според мен публикувалият статията също е селянин,щом си позволява така да дели хората. Но хубаво е да се замисли и да направи разлика между селянин и селяндур, а относно грешното паркиране в Кърджали всички го правят това че сте заснели един не е кой знай каква новина

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/17 13:08

    Не е виновен човекът, а пълната липса на контрол в града ни. Не е първият, нито пък ще е последен.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/2/17 13:10

    Диваците и селяците са роднини.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/2/17 13:14

    Tozi samo misli kato e grajdanin tce e nesto po vetce ot drugite hora no mnogo se lije.V Kirdjali jiveyat mnogo prosti, tipi, nemojesti I egoisti.Nay losoto e da mislis tce znars kogato neznaes.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/2/17 13:25

    Лошо е човек като забрави гладните си години сонрадан гормета то да караш лека кола не мяза на да караш каруца

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/2/17 17:19

    Щом не могат да направят разлика между селянин и селяндур по добре не се занимавай. Тъп като галош, но инат като катър. Да живее Демокрацията! И цървули и галоши станаха свободни и равни.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.