„Обединение ДОСТ" е коалицията, с която ще се явят на изборите "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) и Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД). Във вторник председателите на двете формации Лютви Местан и Орхан Исмаилов ще внесат документите за регистрация на коалицията за явяване на предсрочните парламентарни избори в Централната избирателна комисия, посочиха от пресцентъра на ДОСТ.
Както първи 24rodopi.com писа, знаци за появата на новата коалиция бяха дадени още по време на отбелязването на годишнината от събитията в Могиляне по време на т.нар."Възродителен процес". Там турският посланик Сюлейман Гьокче събра на едно място Орхан Исмаилов и Лютви Местан.
По-късно от Реформаторския блок разкриха, че Корман Исмаилов е подал оставка като председател на НПСД, защото от една от партиите в Турция му оказвали натиск. Неговото място зае Орхан Исмаилов.
Корман Исмаилов и създателят на НПСД Касим Дал нееднократно декларираха, че никога няма да седнат до "агент Павел", както те наричат Лютви Местан, позовавайки се на агентурното му досие. И днес Касим Дал не застана до Местан пред журналистите.
Председателят на НПСД Орхан Исмаилов заяви пред медиите в столицата, че коалицията ще се яви заедно на парламентарните избори през март. Досега партията му беше част от Реформаторския блок.
„Национална задача и мисия на обединението е "европейска демокрация без сараи". Магията на това обединение е в баланса на принципите на идентичността и на националната държава - единна и неделима", подчерта по време на пресконференция в БТА Местан.
Той уточни, че ще се борят за гласа на всички български граждани, които споделят ценността евроатлантизъм, както и за гласовете на изселниците в Турция.
"Чака ни много тежък, брутален сблъсък между политическата кауза и политическия терор. Ние смятаме, че идеите ще надделеят над репресиите", каза още Местан.
От коалицията са уверени, че ще влязат в следващия парламент. Местан заяви, че в коалиционното споразумение е заложена равнопоставеност на двете партии и заедно ще вземат решения.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

59 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/17 16:09

    Bahri i korman ismailov-nay dobrata kombinasiq

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/2/17 16:19

    Делян Пеевски назначил агент Павел Лютви Местан за мъжка секретарка. Но със задна дата. Трябвало му стаж за пенсия. Като агент заплащането било ниско, иска да се пенсионира като мъжка секретарка.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/17 16:35

    И ... да си дерете от обединението ще се роди сила, с потенциал за промяна, чакана с години. Тази промяна е неизбежна и няма сила, която да я спре, защото народа я чака от 30 години, а по-будните от 85 години.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/2/17 16:37

    Etin yemini unutun Mestan Agent Pavel Hırsız

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/2/17 16:40

    Новият вилает на Турция се оформя- не без знанието и съгласието на българската власт ! Стига да спомогне за смачкването на ДПС. Националните интереси на БГ са - да се унищожи ДПС ! Това е ! Голяяяяяяма работа! Робската психика не може да се излекува!
    Честито братя българи !Спете спокойно ! Страна от НАТО с една от най големите си армии бди над БГ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/2/17 16:40

    Назмито е лидерът на турците от Кърджалийско.
    За него ще гласуваме.
    БСП трябва задължително да го включат в листата си.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/2/17 16:45

    Delqn Peevski moje samo na Dogan da nazna4ava mujki sekretarki,te sa po tiya raboti

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/2/17 16:49

    Черноочене агент Пица и аген Павел...супер комбинация. ..3 депутата агенти че искарат..

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/2/17 16:51

    Модераторе .смили се върху истината за фирмата ЕООД-ДПСи пусни коментарите за престъпниците

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/2/17 16:55

    mestan e v osnovata na politi4eskiya teror koyto imase po negovo vreme v dps

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/2/17 17:00

    TURK kardeslerim yeni koalitsiona BRAVO bi teklifim var ya KASIM yada BAHRI BASKAN olmai O ZAMAN HEPIMIZ KAZANACAYIZ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/2/17 17:29

    мисията на предстоящия вот на коалицията ще е: "истинска европейска демокрация, без сараи".

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/2/17 17:36

    С продажници и изменици за никаде сме.....истината е в ДПС и ще гласуваме за ДПС

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/2/17 17:40

    "Национална задача и мисия на обединението е "европейска демокрация без сараи". Магията на това обединение е в баланса на принципите на идентичността и на националната държава - единна и неделима"Политическа партия ДОСТ ще обяви кандидатите си за народни представители на 25 февруари.В Кърджали формацията ще има пълна листа от десет кандидати.Процедурите по номинациите на кандидатите в региона започват тепърва,членът на националното ръководство Бахри Юмер.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/2/17 17:43

    Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
    Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
    Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Редакцията си запазва правото да ограничава или блокира публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
    Евала на редакцията на изборите ще се види коя е национално отговорната партия и коя партия се командва дистанционно Да честитим отсега изборната победа на Г Е Р Б

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/2/17 17:52

    Дошло време да се разбие феодалният монопол на ДПС, заложен в зората на българската демокрация,и поставайки си тази цел новото обединение не само има амбицията, но и увереността, че ще премине 4-процентната бариера "Нормализирането на политическия процес в страната, гарантирането на евроатлантическата ориентация на страната минава през решаването на проблема с политическото образувание, което отдавна заслужи метафората "Сарай".

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/2/17 17:56

    Tas devri tas biti diye bitmedi
    Dps-de onlar birlesti diye bitmez

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен6/2/17 17:57

    Абе хора Лютви до вчера ядеше кюфтета в сарая и сега много са лоши ДПС,боклу като влачеше милионите беше хубаво,нали знаем ,че ти оказват натиск и ще те използват, и щете изхвърлят , а иначе с удоволствие ще видя мазната ти физиономия на 26 март,то бива наглост ама ти си хептен изперкал и ще предадеш всички заради собственото си его,Сейфи преди 20 г каза:койте веднъж е предал своите някой ден пак ще те предаде

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен6/2/17 18:01

    Козата се изсмяла на овцата, че ѝ се е видяло онова под опашката. Постоянно се пише за Местан, че е агент, та агент. А защо не се погледне в редиците на ДПС, там дали има човек на служба и да не е агент или протеже на агент включая от председателя на централата до председателите на местните структури. А да не говорим за кметовете и общинските съветници. Къде е справедливостта се пита в задачата?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен6/2/17 18:03

    Insalah o zamana kadar lutvi mestanin yemin etii gibi eli buzulur dili tutulur ve kasim dalin da alah belasini verir AMIN

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен6/2/17 18:03

    Insalah o zamana kadar lutvi mestanin yemin etii gibi eli buzulur dili tutulur ve kasim dalin da alah belasini verir AMIN

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен6/2/17 18:22

    vıv politikata 1 plus 1 ne pravyat 2-

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен6/2/17 19:05

    Hepimiz Turkler DOST -uz. Ne mutlu Turkum deyene.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен6/2/17 19:09

    Няма такъв нагъл човек като Лютви Местан.Аллах ашкъна бакън шунун суратъна.Не сме забравили миналото г-н Местан.Между другото нито един фетоджия ли няма в туй дост.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен6/2/17 19:42

    0,2% ДОСТ + 0,1% НПСД = 30 % ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ!
    Дано братята ни турци изселници от България да разбират поне малко от математика! Патриотите НАЦИОНАЛИСТИ ще са първи на изборите и заедно с ГЕРБ ще съставят мнозинство , което в миналия парламент първо
    НАМАЛИ БРОЯ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ в Турция, а сега в новия парламент, следващата им стъпка ще е :
    ОТМЯНА на ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО,
    КРАЙ на БГ ПЕНСИИТЕ и ТЕЛК-овете за изселниците!
    Hayırlı olsun kardeşlerim Dostlarım

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен6/2/17 20:09

    Да живее ДОСТ за да се сбъдне клетвата !

    ОтговорИзтриване
  27. Zaferius lipsvash mi s tvoq komentar po taq statiq? Chestito Dost e v parlamenta..Samo iskam i v Kj sko da ima probiv ste umra ot kef

    ОтговорИзтриване
  28. Сава6/2/17 20:51

    Да живеят ДС и Русия !

    ОтговорИзтриване
  29. Ще проличи колко турци са останали в България и колко руснаци

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен6/2/17 21:06

    Чорбаджийско,фотиново и Бенковски сме с тебе Лютви.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен6/2/17 21:15

    А бе вие които се смятате за много умни и мъдри не виждате истинате.
    СЪЕДИНЕНИЕ ДОСТ е сериозна заплаха особенно за ДпС и ГЕРБ за Кърджалийският райн.
    Така или иначе Съединение ДОСТ ще е водеща сила в КЪРДЖАЛИЙСКО.
    Особенно на местните избори Кърджали ще е на Съединение ДОСТ и няколко кмества заедно.
    И тогава ще се убедите в силата на народа.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен6/2/17 21:19

    ДПС разяжда демократичната тъкан на българското общество. Тази битка изглежда неравна, но ще бъде спечелена. Ние ще защитаваме смело светостта на идентичността ни - име, език, религия и култура, както и свещеността на границите на България.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен6/2/17 21:25

    Турецкая агентура Болгарии
    Очень хорошие мальчики - работают там, где заработать легче.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен6/2/17 21:56

    LUTVI MESTAN E TIP . PREDATEL. IDI V KAFENETO KARTI DA IGRAES A NE DA RAZDELYASH HORATA SAMO D P S.

    ОтговорИзтриване
  35. Tozi narod nikoga nyamadazabravi kletvata na lutvi mestan v djebel ako edin den iaz vdigna rika kato kasim dal sre6tu dps dano da isihne onazi rika i vika6e predatel na kasim dal no neostana itoy kat drugite 6te ostane v istoriyata predatel mrisen

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен6/2/17 22:18

    Vsi4ki sme ot Dost
    Dost gercek ama aci soyler
    Kletva mletva bunlar bos is hersey zamana goreareket edilir

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен6/2/17 22:20

    Yaşasın kardeş birligi dps monarşik upraleniyoto davame kray istinskı turci şte glasuvame za obedineniyetoyolumuz açık olsun gardaşlar

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен7/2/17 07:54

    Няма да се гласува за предателите....те се обединяват за лично облагодетелстване и използват иьселниците....само и само ДПС

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен7/2/17 08:18

    Турците трябва да се събудят от дълбокия сън и вече да спрат да вярват на агент павел и на касъм дал и техните братушки. .
    ТУРЦИТЕ ИМАТ ДНЕС ДА ГЛАСУВАТ ЗА 2 ПАРТИИ ДПС ИЛИ АКО СА НЕДОВОЛНИ ОТ ДПС ТОГАВА ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ ДЕТО МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ И ДА СЕ ДОВЕРЯТ Е ГЕРБ НО НЕ И ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен7/2/17 08:21

    ДПС ВЕЧЕ СА ИСТОРИЯ ПОД3%

    ОтговорИзтриване
  41. zaferiyus7/2/17 09:33

    Големите неща винаги са тръгнали от малки и безобидни неща.
    Османската империя тръгва от един Бейлик. Християнството от Апостолите след ИСУС. Всички про комунистически партии се правят че ДОСТ го няма в политичекто пространство НО е вече Фактор на политическата цена. Голямото приливне в ДОСТ ще е на местните избори.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен7/2/17 09:40

    Arkadaşlar şunu anlamamız gerekir , Türkiye hangi partiyi seçtiyse ve o da Dost partisidir!!! Ona oy vereceğiz,,, bu işin başka mantığı yoktur,,

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен7/2/17 10:54

    Местан и касим трябва да измислят начин всички български турци с двойно гражданство и тези в България да гласуват за ДОСТ Това ще е отпор на депесарския и сарайския терор над искащите да гласуват за ДОСТ.Меирки Местане ,мерки трябва да вземете .Сега е момента да ги подхванете тези чорбаджи иизедници срущу бедния суверен на народа

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен7/2/17 13:38

    Аз не мога да разбера кой е предател Лютви ли или тези които го наричат предател.Аз съм един безпартиен но като чета коментарите ми става жално, защото Лютви за мен е турчин, а турците които го наричат предател това са истинските предатели, тези които са против Турция.Българин да нарича предател Лютви да разбирам,ама турчина не го разбирам.

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен7/2/17 15:48

    Гласовете на турците с двойно гражданство няма да стигнат на НПСД и ДОСТ да се класират за Народното събрание. Трябва да работят и за гласовете на тези с тройно гражданство, само тогава ще успеят да преминат 4-те процента.

    ОтговорИзтриване
  46. Ùsein Şaban7/2/17 16:03

    Aman s tazi kletva.abe tapi hora kletvata e fakt,no 4oveka beshe izritan po dosta levaski na4in!za6o dogan ne izcaka kongresa prez april???!!!bese go şube nali?!zatova vashata kletva otpada i dobre 4e Bizim Tùrkiye e s Dost kakvo to i da stane 100 pati Dost 6e kaja.okadarr

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен7/2/17 16:32

    Нямате срам и морал и вие от НПСД сега кажете каква ви е разликата от агент Павел. За вас няма да гласуваме от ясно по ясно но и даже и селям няма да получите от нас толкова евтини и жалки сте и вие от НПСД а ние ва смятахме за мъжаги а вие сте гола вода

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен7/2/17 16:41

    Агент павел е предател на турците ПРЕДИ И ВЧЕРА но утре и в бъдище ще е предателя на България. .Един път който дава дава всеки път и то до дупка с всеки изминал ден
    .Турците ще бойкотираме изборите и НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА АГЕНТИ И УЖ ЗАТВОРНИЦИ ПРЕДАТЕЛИ НА НАРОДА..искаме младежите и честните с нова партия да се появат и тогава ще гласуваме

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен7/2/17 18:45

    Младежът до Местан, много еродиран, при Цветанка Ризова.
    От политика не разбираме, НО...
    ГЕРБ + ДОСТ > имат фирми в Мастанли
    това говорят бг турци и
    си изпратиха завинаги децата, заедно с внуците си плачейки за ГЕРМАНИЯ >>> едно към едно написано от нас комшиите
    блоковете празни, много са нещата, но до тук, излишно е да пишем и да се оплакваме. оправия ще има за тези в НС, но не и за малкият човек в дълбоката измъчена провинция, напускат младите, заповядайте>>> няма мюсюлмани, християни, всички сме еднакво ощетени в региона и града. 27 г. и преди това-възродителен процес, много ни дойде в повече и мюсюлмани, и българи. НЕ ВИ ВеРВАМЕ, ощетен в случая е НАРОДЪТ

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен7/2/17 21:52

    ДОСТ БИЗ местанлълар сенинлеиз.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен7/2/17 23:31

    ЕДИН ШАНС ТРЕБВА ДА ДАДЕМ НА ПАРТИЯ ДОСТ
    БРАТЯ МОИ ТРЕБВА НИ ПРОМИЯНА

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен8/2/17 00:00

    Aз като един пишман достаджия на изборите ще гласувам за АТАКА.Понеже бях силно разочарован от ДпС юрнах се да ставам член на ДОСТ със силната надежда че нещата ще бъдат различни и нещата ще се оправят ама зле.ДОСТ е кьор фишек партия.Недейте гледа че консулите и посланиците на Турция се събират на мероприятия с централата на ДОСТ,те всъщност не подкрепят ДОСТ,а българския подтиснат народ без да правят разлика между етноси.Явно не постъпило пари от Турция в джоба на централните достаджии та правят номера.Не бих се учудил ако в скоро време и на централните достаджии им се забрани да влизат в Турциа.

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен8/2/17 06:28

    RUS PODLOGALARINA HAYIR !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.