„С тази наша традиция ние отправяме послания към Кърджали, България и всички наши сънародници зад граница. Тази традиция е завещана от прадедите ни. Това  е прочит на днешното време през погледа на Националния празник. Различни отправни точки на оценка на събитията. Отправяме послание за утвърждаване моделите на устойчивост на обществото. Това е кафето на заедността, необходимият нов прочит на отношението към нашата Родина. Кафето днес с особена острота задава въпроса за националната отговорност и гордост. В нашия малък Кърджали и в нашата малка България се опитвахме през годините да даваме оценки на Великите сили. По-важно е обаче друго-да обичаме страната си. Нека всички молитви в църкви и джамии да са благословени, а уроците в училищата да правят нашите деца достойни граждани на нашата Родина”. Това заяви кметът на Кърджали Хасан Азис по време на традиционното третомартенско кафе, което събра за поредна година на една маса кмета, попа, мюфтията и даскала. То бе уважено от бившия главен мюфтия Фикри Сали, енорийския свещеник отец Петър Гарена и учителя Байрам Юсеин.
Четиримата използваха повода да честитят Националния празник на всички кърджалийци.
„Празниците са за обединение на нацията. В нашия регион не трябва да даваме поводи за разединение. Няма нито да е за първи път, нито за последен когато заедно ще отправим молитва за България. Това е и нашето послание за идните поколения”, посочи Фикри Сали. Думите му бяха подкрепени и от отец Петър и Байрям Юсеин.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/3/17 21:27

    Да живее единството това е самата истина,, Само един реален поглед към целия свят и картината е много тревожно наистина , ние сме в една много малка държава която живеем мирно и спокойно, независимо от расата и религията на даден човек,, на първо място винаги трябва да бъде ценен човешкия живот независимо какъв е,,,и остава само едно да решим,, да не се караме кой за каква партия да гласува и сме крале и пример за целия свят, би трябвало вече като граждани да сме натрупали опит от преходите като сме гласували за партии от които сме имали очаквания да подобрят жизнения стандарт на хората в България,, но се оказа фиаско,, така че не си заслужава да крещим за някой си политик който да стане още повече богат,, а нормалните граждани да търсят препитание из чуждите държави, ние да живеем в мир майката му на другото,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/3/17 00:18

    Bravo 21,27 .....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/3/17 15:05

    ЗАЩО ГО НЯМА КЪРЖДАЛИЙСКИЯ РАЙОНЕН МЮФТИЯ БЕЙХАН МЕХМЕД.Г-Н КМЕТА НЕ ГО ЛИ Е ПОКАНИЛ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/3/17 23:31

    Той понеже е истински турчин няма място тук сред комунистите и агентите

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.