„Датата 3 март е завършек на събития, променили съдбата на България за векове. Тази дата поддържа нашия дух и ни дава сили. Днес ние сме свободни благодарение на поколения български будители и възрожденци. Прекланяме се пред саможертвата на руските, финдландски и български войни. Нашата историческа слава трябва да има привлекателна сила за нашите деца и внуци. Ето защо нека повярваме, че носим в себе си поне капчица историческа кръв от тези герои и да я предадем на нашите потомци.
3 март е символ на една надежда, на една вяра. Свещена дата, която да ни напомня кои сме и по какъв път сме минали, за да стигнем дотук. Честит празник, да живее България”, заяви в словото си пред паметника на Освободителите зам.-кметът на Кърджали инж. Катя Митовска.
Хиляди се събраха навръх Националния празник в Градската градина, за да отдадат заслужена почит на всички загинали за свободата на България.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/3/17 16:52

    България и народа й все още не е свободна. .Всички ние се намираме под робството на бивши комунисти и предатели и агенти предали народа си като агента павеля и другарите му..

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus3/3/17 19:30

    Достоевски за руската завист към българите..
    изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/3/17 17:54

    И така не става ясно от какво се е освободила БЪЛГАРИЯ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/3/17 17:17

    @zaferiyus много точен коментар

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/3/17 17:18

    @zaferiyus дано народа разбере твоя коментар

    ОтговорИзтриване
  6. OSVOBODILA SE E OT NORMALNOTO ZA DA TRAGNE PO PATYA KAM PROPASTTA.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.