Турската медия твърде, че Лютви Местан като лидер на ДПС е действал като марионетка на ПСР и подизпълнител в България на религиозно ориентираните политики на управляващата в Анкара партия

"Каква е истинската причина за напрежението с България", пита в заглавие на анализ турското опозиционно издание Ода ТВ, информира Българската телеграфна агенция (БТА).
В материала се посочва, че в България се говори за намеса на Турция в предстоящите на 26 март избори и се напомня, че българският посланик в Турция Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София.
Авторът обвинява в двуличие управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция и оприличава действията им по отношение на предстоящите в България избори с тези за референдума в Турция през април за въвеждане на президентска система на управление.
"Да, вярно е, че с остарелия си мироглед правителството на ПСР си пъха носа в изборите в България, меси се", пише Ода ТВ. Сайтът отбелязва, че на Движението за права и свободи (ДПС) са били наложени ограничения в Турция по отношение на предизборните му дейности там, като същевременно ПСР "мобилизира всякакви възможности за своята марионетка партия ДОСТ".
"Точно както (ПСР) постъпва и към лагера на противниците (на конституционната реформа, бел.ред.) в референдума на 16 април. Без да се срамуват обаче, те искат от Европа демокрация за тях самите! Това е лицемерие!", отбелязва още авторът.
Според материала е "явно, че се прави опит да се манипулира турската общност, живееща в България, посредством религията".
"Когато на главата ни има стотици проблеми, когато няма и една съседна страна, с която да сме в добри отношения, защо някой се занимава с тези работи?", пита авторът.
Според анализа "основната причина за създалото се напрежение с България, е религиозно ориентираната политика на ПСР за България".
За Лютви Местан се посочва, че като лидер на ДПС е действал като марионетка на ПСР и подизпълнител в България на религиозно ориентираните политики на управляващата в Турция партия.
"Зад политиките на ПСР към турците, живеещи в България", стоят "политическа ислямска" идеология и "неоосмански" копнеж. Тази политика е ирационална и не е съвременна и приложима", пише още в материала.
"Днешните проблеми по никакъв начин не могат да бъдат разрешени с институциите, манталитета и идентичността на миналото. Проблемите обаче ще се увеличат! По тази причина да се вярва, че с този начин на мислене правителството на ПСР ще донесе мир, благоденствие и спокойствие на страната ни, наистина би било наивност", заключава авторът.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/3/17 21:46

    Тези нашите сойдаши с автобусите да четат това та да им дойде акъла ,а не да продават братята и сестрите си в България за 2 безплатни билета.Грях си носят на душата,дали имат хабер че после всичко се пише на живеещите тук.

    ОтговорИзтриване
  2. AVTORA NA TOVA I DIREKTORA NA TAZI TELEVIZIYA DA SI KUPYAT DOSTATACHNO VAZLIN DOKATO MOGAT.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/17 13:38

    Всичко опира пак до продажните наши алчни за власт държавници.Кой разрешава на Л.Местан да си разиграва коня по правилата на друга държава.Защо в съседна на нас държава Гърция няма такива аномалии,нима ние сме по демократична държава.?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.