Партия ДОСТ написа писмо до СЕМ, с което се жалва от репортажа по БНТ за събитията в гр. Джебел на 19 май 2017 г. Тогава се чества празникът на града, който съвпада с годишнината от демонстрацията на местните хора на същата дата през 1989 г. срещу т.нар. възродителен процес.
Според ДОСТ, събитието е било представено от БНТ като политическа акция на ДПС, съобщава „Клуб З“. А камерите умишлено са пропуснали присъствието на организатори на автентичните майски протести и дисиденти на митинга.
От партията на Лютви Местан се жалват: „В излъчения по Българската национална телевизия репортаж обаче събитието бе представено като политическа акция на ДПС с водещ коментар: “Привърженици на ДПС се събраха в Джебел, за да отбележат 28-та годишнина от началото на протестите на българските турци срещу режима на Тодор Живков”. Създадено бе и провокативно внушение, че този ден не е празник с национално значение, а сблъсък между активисти на ДПС и ДОСТ, какъвто в действителност нямаше“.
Припомняме, че за всичките медии акцентът беше сблъсъкът между сипматизанти на ДПС и ДОСТ.
От партията на Местан се оплакват, че в кадър не са попаднали изказванията на кмета Бахри Юмер и другите, на които той даде думата - гости от България и Турция.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. МЕСТАН НЕ СЕ ЖАЛВА САМО КОГАТО СПИ,В ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ТОВА МУ Е ОБИЧАЙНО ЗАНИМАНИЕ.КАКТО СЕ КАЗВА НЕКАДЪРНИКА ВИНАГИ СИ НАМИРА ОПРАВДАНИЕ !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/5/17 00:32

    Смотаняк иди се жалвай на Гьокче. Да ама не вече и Ердоган ти би текмето. Ама с Ердоган е опасно да играеш. Сега мисли как ще си спасиш дупето. Празните ти обещания към Ердоган ще заплатиш...ти кой си, че мен ще ме представляваш. Турците в България са последователи на Ататюрк и мишки като теб само могат да се жалват тук и там. Жалвал се бил на СЕМ.събитията в Джебел не са акция. Този ден е важен за себеуважаващите се. На този ден отдаваме почит към жертвите от възродителния процес. Възспоменателните помени за жертвите от възродителния процес се организират от ДПС. Традиционните митинги години наред се провеждат от ДПС. Ти сега агент Павел на кого и защо се жалваш? Ние ти развалихме плановете. Искаш овации, ама не...няма бе Местан. Няма и да има защото ти си никой.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/5/17 10:13

    лютви ага да ти припомним най много от името на ДПС на 19.05. ревеше ти тогава за тебе ДПС беше всичко.След бития шут по тебе мислиш че някой съжалява затеб о да само бизнес ортака ти Бахри но итой ще е до тогава докато имаш какво да делиш с него.АЛЛАХ ярдъмджън олсун.СЕН ЯЛНЪЗ КЕНДИНИ СЕВЕН БИР ТИПСИН бьойле сиясет олмаз сен битмиш бирисин.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.