След като Минерал" ЕООД започна работа по Баните-Средна, местните задават въпроси

След 40 години чакане пътят Баните-Средна ще бъде ремонтиран. Вече започнаха строителните дейности по пътния участък след като кметът на общината Милен Белчев подписа договор с фирмата-изпълнител през септември м.г. Поради лошите метеорологични условия, изпълнението по контракта бе отложено за пролетта на настоящата година.
Обществената поръчка бе спечелена от кърджалийската фирма „Пътстройинженеринг" АД. Договорът с предмет на дейност „Реконструкция и рехабилитация на общински път Баните-Средна, община Баните" е на стойност 302 897, 59 лева с ДДС.
Ремонтните дейности, заложени в проекта, ще бъдат изпълнени обаче от „Минерал"ЕООД, след като дружеството-изпълнител сключи договор за наемни отношения на машини и закупуване на материали с родопската фирма, посочи пред репортер на „Родопи Смолян" кметът на Баните Милен Белчев.
В писмо до редакцията от жители на Баните се повдига въпроса: Кметската съпруга ли ремонтира общински път за 302 хиляди лева?
„Минерал"ЕООД е регистрирана в община Баните с предмет на дейност „Високо строителство, ниско строителство, благоустройство и комунална дейност, производство и реализация на инертни материали, асфалт, бетон, варови разтвори". Във фирмата работят 30 души с постоянен трудов договор и е единствената в региона със затворен производствен цикъл. Фирмата е специализирана и в производството на вибропресовани бетонови изделия по най-добра световна технология. Управител и едноличен собственик на капитала на дружеството е Красимира Петрова Белчева, сочи справка в търговския регистър. Тя е и съпруга на кмета на Баните Милен Белчев, който прехвърля фирмата на нея след като бе избран за кмет на последните местни избори през 2015 година. Фирмата изпълнява обществени поръчки и в други смолянски общини, а поради високото качество на произвежданите от „Минерал" ЕООД вибропресованите изделия, те са били използвани и при изграждането на инфраструктурата на „Маказа".



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/5/17 15:03

    Крестящ конфликт на интереси!Къде дреме Окръжния прокурор на Смолян!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/5/17 15:36

    щом работят качествено и на европейско ниво,какъв е проблема.
    работници местни,местна фирма,няма да киха на никого.

    ОтговорИзтриване
  3. Хахах такава ни е държавата..."няма да киха на никого"- освен на себе си!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/5/17 08:23

    Ако не е на жена си ще е на близък приятел и т.н. затова не вървят работите в България.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/5/17 09:09

    Г-н Дончев Колко пътища и улици оправиха другите кметове или само си "кихаха " в собствените джобове без да правят нищо.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/5/17 13:55

    Баните е супер. Пътя Ардино за Кърджали елате да видите и в града Ардино

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.