Известният турски изпълнител Фарук Йълмаз изнесе грандиозен концерт в Ардино. Музикалната му изява, която се проведе в събота вечерта в рамките на Есенните културни празници, предизвика истински фурор сред феновете му, които се събраха да го слушат в центъра на града. Той зарадва почитателите си с микс от най-добрите си румелийски и балкански песни. Публиката знаеше почти всяка негова песен и пееше, заедно с него в продължение на повече от час.
Сред зрителите бяха кметът на побратимената община в Турция – Нилюфер (Бурса) Мустафа Бозбей, председателят на Сдруженията за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса Айдън Йълмаз, лидерът на сдружение „Балканлълар” (Балканци) от Истанбул Олджай Йозгюн. Тук бе и кметът на общината Ресми Мурад.
Преди и след концерта Фарук Йълмаз бе окупиран от ардинските си почитатели, които искаха да се снимат с него. Турският певец не разочарова нито един свой почитател и се снима с всеки един от тях. Не пропусна да раздаде и автограф.
„Фарук Йълмаз ни върна към миналото, като ни припомни любими турски народни песни“, споделиха ардинчани.
„За трети път изнасям концертна програма в Ардино. Бил съм в различни краища на България, но чувствам Ардино като свой дом. Дъщеря ми е омъжена за изселник от Башево. Родопчани са прекрасни хора. Надявам се в най-близко време отново да имам възможност да се срещна с тях”, заяви Фарук Йълмаз.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/17 11:31

    догодина пак да го поканите, че няма други певци

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.