Служителите от регионалния офис на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) извършват проверки за замърсени с  фипронил яйца на територията на област Кърджали. Досега не са установени яйца с фипронил, заяви Георги Грозев, ръководител на структура на БАБХ в Кърджали.
Припомняме, че преди три дни откриха фипронил и в български яйца. Затворени са три ферми, а стотици хиляди яйца са спрени в складовете и магазинната мрежа.
Става дума за две ферми на „Консорциум Агробизнес” АД и една ферма на „Агроинвест Продукт”ООД. Фермите са на един и същи консорциум, в района на Горна Оряховица.
Токсиколозите успокояват, че откритият фипронил не е в количество, застрашаващо здравето и живота. За да е опасно за здравето един нормален човек трябва да яде в продължение на един месец по 3 тона яйца всеки ден.
Птицефермите в горнооряховското село Поликраище, в чиито яйца беше открит фипронил, са категорични, че не са използвали забранени препарати за дезинфекция на сградите, производствените площи и кокошките.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/17 12:06

    To v kj nikoga nqma ,plastat si taksa spokoystvie :)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/17 12:24

    В БГ всички стоки са с качество окето отговаря на изискванията
    Т.Е каквото кажат от хеи

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/17 15:02

    Ако имаше истинско ХЕИ и БАХ в областа ни съм сигурен ,че щяха да работят само 10% от заведенията
    Не може да хапваш и да няма къде да си миеш ръцете няма хавлии салфетки тоалетни хартии и т.н
    Вярно беше оня журналист от чехия ни беше казал че сме клозет като представяше всяка държава
    Хей стига сте взимали само заплати я си размърдайте тия ГЪЗОВ. и работет като хората ,че вече ни писна и вие ще сте на мушката не собствениците
    Отивам в Арпезос няма топла вода в хотела а ти дават стаи и си плащаш
    Отивам в Ресторант Ахрида в петък в Крумовград с едни познати виждали сме се след 20г то там пък е по бетер от война техните тоалетни съм ги правил тези тоалетни през 1980г и нищо няма даже и сапун
    В БГ има ли институции
    или по добре да си бягам в чужбина там има и вода и топла и студена
    Те хората казват ГЕРБ +ХЕИ +ДПС са еднакви

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/17 15:47

    Tova seriozno li?

    ОтговорИзтриване
  5. Г. Грозев17/9/17 18:17

    "Сетила се Мара,кога да се побара"....Те ги скриха вече и тогава тръгнаха да проверяват. В К..... е имало,а и не само там.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.