Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще приеме строя

В навечерието на Деня на Кърджали, на 20 октомври, петък, на площад „Освобождение“ по инициатива на областния управител Никола Чанев ще се проведе Тържествена заря – проверка по случай  105 години от Освобождението на града ни, съобщиха от Областна администрация.
По покана на заместник-председателя на парламента Цвета Караянчева в нея ще вземат участие представителните роти и духовият  оркестър на Националната гвардейска част с командир бригаден генерал Илко Йорданов. Към тях ще се присъедини и ученическият  гвардейски отряд на Езиковата гимназия. Лично министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще приеме строя. Поканен е и председателят на Народното събрание Димитър Главчев. По време на церемонията ще бъдат посрещнати знамената-светини на българската бойна слава, участвали във войните за освобождение и обединение на страната ни, сред които Знамето на Хвърковатата чета на Бенковски, Знамето на Стилияна Параскевова, извезано за опълчението в навечерието на Руско-турската освободителна война и използвано по време на Великото народно събрание през 1879 г, Знамето на 23-ти пехотен Шипченски полк, развявано в победните боеве при Одрин и др. За първи път пред кърджалийци елитните гвардейски части ще представят и  зрелищният спектакъл „Искри“, който съчетава нестандартни строеви хватки, движения с и без оръжие и отдаване на почит към бойните знамена и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България. Спектакълът „Искри“ ще започне в 18 часа.
Тържествената заря-проверка е с начало 19.15 часа и по традиция ще завърши с картечен огън и илюминации.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.