„Човешката алчност помогна на националната сигурност. Да го кажем в прав текст – толкова много пари се откраднаха, че ако всички те бяха стигнали под формата на храни и други подаръци до избирателите, този парламент нямаше да е в тази си конфигурация, дневният ред в политиката и обществото щеше да е друг“, твърди журналистът
  
Ако хората от „Бату“ се занимаваха в Турция със същото, което правят в последните години в България, отдавна щяха да са по затворите. Ако бяха в Германия или Австрия, сдружението им отдавна щеше да е заличено, а активисти му също да попаднат под ударите на закона.
Това заяви в интервю за телевизия „България 24“ Илхан Андай от 24rodopi.com по повод исковата молба на главния прокурор Сотир Цацаров, внесена в Окръжния съд в Кърджали, за прекратяване дейността на сдружението с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ“.  Чрез сдружението незаконно е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическата партия ДОСТ, заявиха от Главна прокуратура.
„Видимо е, че Главна прокуратура работи. Работят и много други институции, но лица на ключови позиции си затваряха очите или по-скоро бяха купувани да останат „слепи“ за действията на други лица, които бяха и продължават да са заплаха за националната сигурност. Ако бяха единни, ако я нямаше пустата корупция, ударът на държавата щеше да е много по-мащабен. Да не е само срещу една фондация, да не е заловен само един камион с торбички с храни за купуване на гласове, а десетки тонове храни, закупени с външно финансиране“, каза Андай.
Според него кампанията „Купуване на гласове с храни“ не е успяла заради алчността на хората,  през които минавали парите.
„Човешката алчност помогна на националната сигурност. Да го кажем в прав текст – толкова много пари се откраднаха, че ако всички те бяха стигнали под формата на храни или други подаръци до избирателите, този парламент нямаше да е в тази си конфигурация, дневният ред в политиката и обществото щеше да е друг“, посочи журналистът.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.