„Говорих с президента Реджеп Ердоган и успях да го убедя да се направи ремонт на желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул“, съобщи премиерът Бойко Борисов.
Той участва в дискусията "Бизнесът и правителството в един отбор", организирана от Българския форум на бизнес лидерите.
В словото си Борисов засегна темата колко крехък е мирът на Балканите и колко трудно се запазва.
"Всички в Европейския съюз отчитат успехите на България. Натискът по границата ни с Турция е нулев. Анкара изпълнява всички поети ангажименти към България. Приключва ремонтът на желязната църква "Св. Стефан" в Истанбул. Тя е единствена по рода си. Уникална. Имаше и друга във Виена, но тя падна. Нашата беше ръждясала и килната. Говорих с президента Реджеп Ердоган и успях да го убедя да се направи ремонт. Това удоволствие му излезе 8 млн. евро. В момента текат последните довършителни действия. Кубето грее и се вижда от всякъде над Босфора", обясни Борисов.
Церемонията по откриването на ремонтираната църква ще бъде на 7 януари догодина.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/10/17 14:22

    ашколсун, аферим.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/10/17 14:32

    Boyko ako toi te pomoli da remontirash niakoia djamia shte go napravish li

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/10/17 14:39

    Борисов, срещу каква договорка или сделка направи ремонта ,защото Ердоган не е по прост от тебе да ти върши работа ей така само за блогодаря ,защото той и неговите деца и неговите хора не ядат "благодаря.Сделката ,сделката каквае ,какъв е алъш вериша между двамата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/10/17 15:10

    Ми да ходим да режем лентата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/10/17 15:13

    i darjavata si ima FERdi murad

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/10/17 16:27

    Кога ли пък Борисов ще изпълни "молбата" на Ердоган да ремонтира Томбул джамия в Шумен.. или джамията в Кюстендил...или тази в Разград...или джамията в...?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/10/17 20:00

    Кога си видял и чул Бай Ганьо да изпълни обещанието си ? Това е чест и призвание за Султани и Империи !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/10/17 20:04

    Drugite govorqt a Erdogan pravi

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/10/17 20:11

    Само че Ердоган не изпълни твоята молба,а на руския ти колега.Това защо не казваш?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/10/17 20:11

    А ТИ КАКВО ПЛАТИ ,БОРИСОВ?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/10/17 20:20

    То не очакваме да ни ремонтират джамиите! Кога се е случило?! А лошото е, че се създават пречки за реставрацията им, за да се саморазрушат! Дори не ни връщат джамиите, медресетата...Медресето в Кърджали, джамията в Карлово, джамията в Александрово и много други!!! Камо ли да ремонтират!..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/10/17 21:53

    Администраторите крият коментари, не е коректно!От какво се страхуват, незнам... И Борисов и Ердоган са "пътници", джабраила ги чака... Админе, админе!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/10/17 21:57

    20:20, не четеш редовно този сайт:
    вторник, октомври 10 1коментара
    Три джамии в Ардинско бяха ремонтирани със средства от Дирекция „Вероизповедания" към Министерски съвет. Неотложни реставрационни дейности бяха извършени на храмовете в селата Млечино, Долно Прахово и кв. „Диамандово" към Бял извор.
    В Млечино бе реставриран михрабът на местната джамия с изключително архитектурен облицовъчен фаянс от турския град Кютахия. С финансовата помощ на Дирекция „Вероизповедания" са направени ремонти на покривните конструкции на медресето в Долно Прахово и на помощната сграда към молитвения дом в кв. „Диамандово". Кметът на община Ардино Ресми Мурад изрази своята благодарност за получената финансова подкрепа от Дирекция „Вероизповедания".
    На снимката: Михрабът в Млечино
    Гюнер ШЮКРИ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/10/17 05:06

    Съвсем скоро бях в Карлово и с мъка видях, че джамията Нарлъзаде Али бей е пред разруха. Лявата колона и част от тавана са започнали да пропадат. Вътрешността й е превърната в сметище. Пред входа й бутилки от бира, спринцовки оставени от пияндурници и наркоманчета... А кметът на Карлово бе обещал, че тази джамия ще бъде превърната в музей. Скоро смятам да смимам и да пратя снимките на намиращите се в плачевно и окаяно състояние джамии Фатих Мехмет-Кюстендил, Ибрахим паша-Разград, Ахмет Бей-Дупница, Карадджа Паша-Гоце Делчев, Михалогулларъ-Ихтиман и десетки други на Султан Ердоган

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/10/17 07:53

    Спокойно не виждате ли как едно хора затова ,че пак са в парламента и си вършат техните далавери правят циркове пред Медресето /Историческия музей за едното благодаря
    А вие овце още чакайте да идва месията която ви беше предложена от изток с новата партия да имате инвестиции и нови работни места с добро заплащане в регионите си

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/10/17 09:53

    направи добро па нека да те мразят

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/10/17 17:59

    Повечето големи джамии на територията на България са строени от българинът от село Широка лъка, Смолянско- Архитект Мимар Синан!Българската държава е длъжна да потдържа тези архитектурни паметници, като ги превърне в Исторически музеи! Скоро ще стане!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.