Кърджали ще светне през настоящата година. Градът ще разполага с улично осветление на най-високо технологично ниво-с интелигентно управление и дори интернет около стълбовете. Това обеща кметът Хасан Азис. След март се очаква да бъде избран изпълнител на амбициозния проект, като срокът за започване на процедурата е до 15 януари.

Два са източниците на финансиране. Осветлението на 50 улици ще бъде подменено с led по Оперативна програма „Регионално развитие”, 1,4 млн.лв. са планирани от националния бюджет. „За да реализираме изцяло проекта ни са необходими около 4-5 млн.лева. Засега сме осигурили половината от финансирането. Ще търсим и други източници-от фондове и от местни приходи. Кърджали ще разполага с възможно най-модерното улично осветление, което ще е и с допълнителни екстри. Голяма изненада ще е осветлението по Новия мост над Арда. Градът ще светне през тази година по най-добрия начин”, категоричен бе Хасан Азис.
Кметът допълни, че вече е започнало решаването на проблемите с осветлението по кварталите.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Слънчо10/1/18 16:09

    Лятото ще свети от шест сутринта до двадесет и два вечерта

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/18 16:14

    Кмете подмени асфалта, не да сменяш лампите.До училище Славейков има кратери -може скоро някоя кола да потъне в тях

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/18 17:13

    Когаааааааа?!?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/1/18 17:25

    Кмете предлагам за 500хиляди да сменя всички крушки

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/18 17:27

    С тези пари само уличното осветление ли ще се сменят на тези 50улици или и на тези къщи и блокове тока ли ще е за сметка на общината

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/1/18 18:04

    А кучетата из целия град, които нападат хора? Кърджали вече е резерват.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/1/18 20:20

    Kmete koga she se pochistiat shahtite do blokove 35 44 45 46 47 mirishe ujasno i koga shemel she se vklyuchi kam glavni shahti i koga she sprat da hvarlat kokali i koja po obratnite i da gi zapushvat

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/1/18 21:41

    Кмете кмете само политика ти е в главата. Кой ще работи. Кърджали е като Бейрут след бомбардировки

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/1/18 06:46

    Освети най напред Беломорски че това е входа за града па тогава мисли за другите-Това е най натовареното място.Не ни дръж на тъмно по 3месеца.Срамота е да пускаме по 3 жалби докато го оправите.Знаем че осветлението зависи само от кмета.С една дума той казва къде ще свети и къде не.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/1/18 07:44

    не достатъчно рак, заболявания на имунната система, неврологични заболявания, проблеми с плодовитостта? 5G технологията ще бъде вашата смъртна присъда. Надявам се, че е справедлива цена да платите, за да сте свободни да влизате във Facebook навсякъде. Вие позволявате на невежи хора да вземат сериозни решения за вашето здраве. Разбира се, има много средства за финансиране от Европа, за да сложите интелигентни измервателни уреди и мрежа от 5g, познайте защо? Не налагам стотинки в кутията за благотворителност за вашите здравословни проблеми. По ирония на съдбата, вероятно ще рекламирате ом на стълбовете.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/1/18 08:38

    Ще светбе ще светне .... Когаааааааа

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/1/18 13:52

    Хубаво е че най-после Кърджали ще светне, но после да не оставите отново всичко да батяса, а поддържайте това, което правите. Или до нов проект...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.