Най-голямото училище в Южна България СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали се подготвя да отбележи 140-тата годишнина от Освобождението на България със серия прояви и по начин, отговарящ на „училище за шампиони".
Гимназистите от Школата по история „ИстОрика" с нейния ръководител Димитър Димов посетиха село Плевун, Ивайловградско, в навечерието на отбелязването на гибелта на Апостола, където се поклониха пред паметника на закрилника на Източните Родопи - капитан Петко войвода.
На 2 март в училището тържествено ще се отбележи 140-годишнината от Освобождението на България, като ще се организира изложба, посветена на националния ни празник. Тази изложба ще включва постери, макети, ръчно изработени карти и книжки за Освобождението, направени от учениците. По този начин  децата по един по-интересен и достъпен начин ще разберат и усетят миналото ни и българските герои.
Този начин на отбелязване на празника е уникален за българските училища. Началото постави учителката по история Христина Стайкова през 2013 година. Тази инициатива остава незабравима и колегите й я продължават. Най-добрите разработки ще бъдат наградени.
Кулминацията на тържественото честване на Освобождението ще бъде организираната от Школата по история "ИстОрика" четвърта поред Национална ученическа конференция по история на тема: „140 години от края на Руско-турската война". Откриването й ще се състои на 02.03.2018 г от 17.00 в Дома за културата.
Конференцията е под егидата на кмета на община Кърджали. Заявки за участие са дали над 70 ученици от 26 населени места и 35 училища. Тържественото откриване ще бъде предхождано от концерт на състави на училището.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/18 13:41

    Ще покажат на дечицата кой е най-окаяният град в южна България. Дано ги запознаят и с кмета-отличник.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.