„Не искаме повече от това, което заслужаваме. Нали сме в Европа, искаме субсидии като европейски животновъди“, това заявиха пред представители на министерството на земеделието животновъдите от област Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, протестиращите животновъди и зам.-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров трябваше днес да разговарят в Кърджали по наболелите въпроси за субсидиите. Заради ангажимент на Цветан Димитров с програмата на българското европредседателство, в града край Арда дойдоха експерти на министерството.
Фермерите, които бяха заплашвани от чиновник от министерство с данъчни проверки и ревизии, ако не спрат протестите, настояват за промени в Наредба №3 –  изплащането на субсидиите да става на глава животно, както беше преди, а не за доказано  с фактури производство на мляко. Те искат да си получат субсидиите за 2017 година.
В деня на информационната кампания на Министерство на земеделието, храните и горите бяха дискутираните теми са свързани с директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели за 2017-2018 г. Също така и със схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 г. и Общата селскостопанска политика след 2020 година.
Най-дейни в дискусията бяха животновъдите, които отново поставиха акцента срещу липсата на субсидии и ниските изкупни цени на млякото.
Извън залата стана ясно, че субсидиите за кравите на работещия вече в министерството фермер Бойко Синабов са много повече от тези за кравите на всички фермери в планината. „Как става така, че нашите крави като сбор са повече от тези на бившия наш колега, а парите за него за много повече като сбор от нашите“, коментираха ощетените животновъди.


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/2/18 18:23

    Добре обаче спазвайте и вие правилата. Не да ми гледате 20 крави в центъра на селото и после жени и деца да газят лайна и когато общините издадат заповед да не се пускат да гледате животните си а не да ги пускате на свободно

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/2/18 18:57

    Zvinete na Ervin Gadjala samo Toy Moje davi pomogne inegovite zamestnici

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/2/18 19:26

    Ami neka da sravnim kakvo bg fermerite ot bg oblasti davat kato produkcia ot 1 ferma, za 1 godina...x broi jivotni, x broi hektara zemedelska plost, x broi rabotnici, x rabotni zaplati, x broi zastrahovki, x broi tehnika, x lv iznos, x lv vnos, x broi inovacii, x broi drugi proizvodstva...x...x...x...x...x...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/2/18 19:26

    Mnogo lajete...nito edna ferma nemate...:-)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/2/18 21:02

    Маринов си гледа само своя интерес. запознатите фермери и стопани знаят за какво точно говоря на ваш гръб този човек направи милиони щото е несменяем а да дясната му ръка също Г.Праматаров

    ОтговорИзтриване
  6. real time16/2/18 00:01

    Чобани с чобаните ви прости, в Европа млекото е млеко, и сиренето е сирене!Месото също е месо! Вие продавате разредено млеко и сирене ,всички го разреждате, и после искате пари, айсиктир!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/2/18 06:02

    На мандрата.0.60ст.-а на комшиите си 1.30.ст на литър.продават.тия чобани хайвани.така им се пише ако се правят на отворени

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/2/18 14:48

    Субсидиите са едно от най-вредните за истинския бизнес неща. Да ги махат напълно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.