Първо премиерът Бойко Борисов направи сериозни забележки за синхрона между Президентството и Министерския съвет и посочи началника на президентския кабинет Иво Христов като основен виновник за напрежението между институциите. „В президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от Би Би Ти – телевизията на Пеевски”, заяви Борисов, като допълни, че говори за Христов. В интерес на истината собственик беше бизнесменът Петър Манджуков, но това вече няма значение. 
Румен Радев се ядоса и попита Бойко Борисов да каже за своите връзки с депутата от ДПС Делян Пеевски, вместо да свърза началника на президентския кабинет с него. „Господин Борисов получи коледен подарък с пълната безрезервна подкрепа от господин Доган.. И ако някой наистина смесва в едно изречение хора от моята администрация с името на господин Пеевски дължи отговори на въпроси. Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с господин Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с господин Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на господин Пеевски?", каза президентът.
Не закъсня „ре контрата“ на премиера, който окачестви реакцията на президента като „вероломно нападение срещу правителството“.
„Един държавен глава, един президент на всички българи, равно отдалечен, не е редно да дава такива оценки и да взима такава явна страна към неговата пария БСП“, заяви Борисов.
„Ако президентът има каквито и да било данни за мой бизнес, за нещо общо, което да съм направил с Делян Пеевски, го моля незабавно днес да сезира прокуратурата, КОНПИ, която иска институция“, призова Борисов. Той подчерта, че електоратът на ДПС е подкрепил Радев на президентските избори.
„Моята добронамереност към всички не трябва да става накрая за мой ущърб. ДПС гласува за падането на правителството, против правителството, когато го създадохме. Подарък не ми прави“, заяви Борисов (всичко за двете позиции – четете тук).
А в края на деня, от името на ДПС в предаване на БНТ се появи Йордан Цонев, наричан от другите в парламентарната група почти любвеобилно - „българче“, да коментира призива и инициативите на изселник №1 в Турция бизнесмена Турхан Генчоглу. Припомняме, че почетният председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци призова за обединение на така нар. „турски партии“ в България, а през уикенда събра в Бурса изселническите лидери и представителите на ДПС и ДОСТ.
Видими са симптомите на болните партии и институции в България. И то по време на прословутото българско европредседателство. Какво ли да очакване след юни?
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/2/18 21:19

    БСП и ГЕРБ вълци са ги яли. Няма такива играчи. Борисов и Радев са друга бира. Нека се млатят, да събудят малко избирателите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/2/18 21:21

    Последните изречения много ми харесаха. нерде ямбул, нерде стамбул. Нерде Данчо, нерде партия на турците. Другите в ДПС на тютюн ли са заминали или в рудника на смяна са отишли. Кендинизи гелин, хамлетлер!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/2/18 21:38

    Generalska pudra i fond de ten farkat samo i prashasvat bg vazduha...to i perushinkine im sa kratili...:-)

    ОтговорИзтриване
  4. real time15/2/18 23:15

    И защо 'така наречените', като са си точно турски партии!??
    На бялото пак черно казват някои :)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/2/18 08:54

    Истинския генерал срещу картонения-менте генерал.. дано победител да излезе истинския генерал

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/2/18 09:36

    Какво ли става околло сараите са били всички партийни шефове на с черни ленти и никой нищо не казва а влизат и излизат

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/2/18 10:42

    РАЗБИРА СЕ ЧЕ СА ТУРСКИ ПАРТИИ, НИЕ ТУРЦИТЕ СЛЕД 100 ГОДИНИ ДИСКРИМИНАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИ ЛИ ДА ГЛАСУВАМЕ. ЕДНИ ИЛИ ДРУГИ НО ПАРТИИТЕ НИ ТРЯБВА ДА СА ТУРСКИ НАШИ, САМО ТАКА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО ТУРЦИ И МЮСЮЛМАНИ!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/2/18 11:24

    ББ е заядлив той почна да фърля бензин в огъня Радев не е лесен и е умен

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/2/18 13:30

    pisvashtia statUiata da si opravi pravopisnite greshki na tozi tiurliu karashik guivech

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.