„В ЕС има повече от 60 млн. ангажирани както в селското стопанство, така и в сектора за преработка на храни. Земеделските райони, включително и тези, които са планински и отдалечени, се използват не само за производство на храни, но също така в тях живеят много европейски граждани и са база на секторите за отдих и туризъм“, каза евродепутатът Неджми Али.
На заседание на Бюджетната комисия на Европейския парламент на 22 март бе представено становище от Комисията по бюджети към Комисията за земеделие и развитие на селските райони, като докладчик бе евродепутатът от АЛДЕ Неджми Али.
„Ролята на селскостопанския сектор на ЕС, осигуряващ продоволствената сигурност за повече от 500 млн. европейски граждани, е от изключително значение. Освен това, нашите земеделски производители, които са зависими от природните ресурси, са и най-преките защитници на околната среда“, посочи Неджми Али.
„Имайки предвид гореказаното, предлагаме становище по Бъдещето на хранителните продукти и земеделието до Комисията земеделие и развитие на селските райони AGRI, като поставяме акцент основно на следните аспекти:
На първо място - за да могат да бъдат постигнати целите на Общата селскостопанска политика (ОСП), следва да се осигури необходимото финансиране през периода на следващата Многогодишна финансова рамка (МФР);
На следващо място - трябва да се извърши опростяване и модернизация на ОСП, но същевременно Европейската комисия следва да гарантира, че функциите за финансов контрол, контрола на изпълнението и одита се изпълняват при еднакъв стандарт и критерии във всичките държави-членки;

Трето - необходимо е да се прилага справедливо разпределение на преките плащания сред държавите-членки, така че да се осигури по-бързо преодоляване на различията между различните региони на Съюза. В това отношение подкрепата за земеделските стопани с акцент върху малките стопанства е много важна.
В заключение - изказваме подкрепа на дейностите за повишаване ефективността на селското стопанство и подобряване на европейската добавена стойност“, завърши Неджми Али.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/3/18 09:16

    Ами осигурете им бе глупако! Защо ви плащаме по 27 хил.евра заплати, пътни, билети за самолети, офиси, секретарки...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/3/18 12:09

    Kmetovete da publikuvat tablici na zemedelskite proizvoditeli, kakva i kolko zemedelska produkcia sa proizveli poslednite 15 godini za bg pazar, za iznos, na kakva stoinost, kolko leva danak sa vnesli...v kmetstvoto im...v budjeta na rbg...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.