Скандалният директорски борд на „Пазар на производителите“ ЕАД в Кърджали си осигури необходимия брой гласове в Общинския съвет и си гарантира още един мандат. На следващото заседание на разпоредителния орган всички съветници на ДПС трябва да подкрепят предложението съветът на директорите на „Пазар на производителите - Кърджали” ЕАД в следващите 3 години да бъде представляван от същите членове, които ръководят тържището и в момента – това решение бе взето на заседание на Общинския съвет на ДПС в Кърджали. Някои от членовете на партийния орган, които настояват да кадрови промени, не дойдоха на заседанието, поясниха пред 24rodopi.com техни колеги.
Припомняме, че на миналото заседание на Общинския съвет точката за избор на ръководство на тържището отпадна заради разкритията „Всичко се продава – борчът остава“.
Както вече 24rodopi.com писа, няма мениджър, който да поеме ръководството на общинското дружество „Пазар на производителите“ в Кърджали и да го превърне в печелившо от присъща за тържище дейност в най-атрактивната част на града за търговия, а не да продава апетитни обекти, за да погасява огромния борч. Поради тази причина до юни 2021 година Съветът на директорите на „Пазар на производителите - Кърджали” ЕАД ще се представлява от същите членове, които ръководят тържището и в момента.
„Пазар на производителите-Кърджали“ продаде най-атрактивните си обекти през последната година, но въпреки това задълженията на дружеството са огромни – 3 485 000 лева, от които 2,1 млн. лева са банков борч. Това пише в годишния отчет на общинското дружество.
15 са продадените търговски обекти през 2017 година с обща застроена площ 896 кв. м., като постъпленията са 1 067 000 лева. Постигнатата средна продажна цена е 1 190 лева/кв. м.
Презентационните маси в тържището са намалели от 111 през 2016 година на 102 през 2017-та. В дружеството работят 12 души. Разходите през 2017-та възлизат на 1 408 000 лева, като за възнаграждения са усвоени 124 000 лева, за външни услуги и ремонти – 104 000 лева, за материали 119 000 лева, амортизации – 330 000 лева и други.
Опасенията на общински съветници са, че след като апетитните обекти на пазара са продадени, дългът от един милион лева към Общината няма да бъде погасен и след време ще се наложи той да бъде опростен.
В какво търговците на пазара обвиняват ръководството – четете по-късно тук
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/6/18 17:03

    Я стига бе....цирк след цирк и пак ще се толерират корумпирани,некомоетентни общински КАЛИНКИИИИИ....никакъв глас за ДПС при това положение...тези съветници малко срам нямат пред избирателите си

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/6/18 19:03

    Този мениджърски екип щом не може да се справи с задълженията си решението е оставка на целия некомпетентен екип и да поемат към нивите с шафрана,с пипера,с бостаните...какво толкова се чудят в тази община Кърджали....и поведението на общинските съветници е ясно,сигурно си получават комисионите тези ненужни съветници.....колко са смешни само,но да не забравят че пак ще дойдат избори.....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/6/18 08:10

    Каква наглост ,каква простащина и без визия и стратегия за подобраване на социална икономическата среда в Кърджали .НМотив ,нямало мениджар и затова разграбването и лошото управление , довършване на всичко останало трябва да продължи още три години.На тия баламурници ,бандити и разбойници може ли и трябва ли да се остави и гласува доверие да ръководят община Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/6/18 09:02

    много масрафи направиха хората, сега яко събиране на пари ще има, няма как ....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/6/18 11:45

    А.Д.тръскай се от такива

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.