„На площада в Кърджали ще има послание от Ердоган, думите на президента ще бъдат предадени от един от авторитетите по въпросите за Балканите и външните турци“, това заявиха пред 24rodopi.com източници от мюфтийството в Кърджали, което е съорганизатор на благотворителната вечеря „Ифтар“, която ще бъде дадена тази вечер в центъра на Кърджали.
Така нар. „Конвой на берекета“ се организира за 14-ти път от истанбулската община Байрампаша в различни градове на Балканите. Тези година „конвоят“ от 3 тира, 2 автобуса и 2 микробуса тръгна от Истанбул на 15 май, а първият ифтар беше в Комотини. Последната вечеря ще бъде дадена на 13 юни в Кърджали.
По предварителна програма гост на Кърджали трябвало да бъде вицепремиерът
Хакан Чавушоглу, който е водач на кандидат-депутатската листа на управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКР) в Бурса, но не е изключено „вестоносецът на Ердоган в Кърджали“ днес да е друг, заради… „конфузна ситуация с митинга на Ердоган в „столицата на изселниците“. За 16.00 часа в понеделник в Бурса беше насрочен митинг на Реджеп Тайип Ердоган, но заради полупразния стадион „Ататюрк“, той се появи на трибуната с повече от два часа закъснение. Ердоган поискал от Чавушоглу „темпото в Бурса в дните до вота на 24 юни да се вдигне и позитивите от управлението да влязат във всеки дом“, разкриха за 24rodopi.com бурсенски политически репортери.
Ресор на Чавушоглу в кабинета „Йълдъръм“ са живеещите зад граница турски и роднински общности и връзките с изселническите организации в Турция. Той е родом от района на Комотини. Миналата година беше на посещение в Северна Гърция и в Комотини се срещна представител на Районното мюфтийство в Кърджали. Тогава вицепремиерът изразил желание скоро да посети града край Арда.
Междувременно в мюфтийството се заговори, че е възможно в Кърджали да пристигне и външният министър Мевлют Чавушоглу, на когото обаче от утре предстоят важни срещи в Китай.
Със сигурност на ифтара ще присъства ръководител от дирекцията за външните турци в Анкара, както и генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.
Припомняме, че основният опонент на Ердоган – кандидатът за президент на Републиканската народна партия (СНР) Мухаррем Индже, посети Кърджали на 31 май. Той говори пред повече от 3 000 души, дошли на ифтара, организиран от побратимените общини Одрин, Силиври и Кърджали.
На снимките:
Ердоган в Бурса, до дясното му рамо е Хакан Чавушоглу
Ще говори президентът, а стадионът не е пълен
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/18 10:34

    Bence secimlerde gocmenlerin yasadigi semtlerde sandiklardan cikan oylara Erdogan cok iyi bakmali,eger Erdogana oy gelmezse cifte vatandasligi derhal kaldirsin ve secsinler ya bulgar ya turk vatandasi,bizim sarhoslar iyilik olmaz hainler

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.