„Миксерът ми вкъщи има по-дълга гаранция от Пречиствателната станция за отпадни води в Кърджали. Това на практика излиза. Как да си обясним, че договорът за съоръженията се оказва най-пазената тайна, а обект на стойност 28 млн.лева започва да аварира една година след влизането му в експлоатация. Това нормално ли е? А проблемите са десетки. Няма как да ни убедят от Общината, че пукнатините в конструкцията на съоръженията са в резултат на служителите на „ВиК". Това обяви областният управител на Кърджали Никола Чанев по горещата тема от последните дни за предаварийното състояние на Пречиствателната станция за отпадни води в Кърджали.

Припомняме, че три от ускорителите на едно от съоръженията дефектираха, което доведе до спирането на един от двата биобасейна. Кметът на Кърджали Хасан Азис обяви, че Общината ще заплати три нови ускорителя на стойност 60 000 евро, за да не се достига до спиране на съоръженията. От Общината призоваха водното дружество пък да спазва договора си за ескплоатация и поддръжка на станцията.
„Още от окомври м.г. от „ВиК" изпращат имейли на Общината във връзка с възникналите проблеми. От февруари т.г. пък са изпратени официално четири писма до администрацията със запитване дали съоръженията са в гаранция. Не  е проблем дружеството да поеме ремонта. Но не е ясно кога изтича гаранцията. И защо трябва да се плащат пари от джоба на данъкоплатъците за нещо, което е задължение на фирмата-производител. Каква отговорност е потърсила до този момент Общината от строителите? Как може съоръжение на стойност 28 млн.лв. да дефектира година след пускането му в експлоатация, ами след десет години?", попита Никола Чанев.
Той адмирира поетия ангажимент от страна на Община Кърджали за закупуване на нови ускорители. В същото време обаче, Чанев поиска да бъде потърсена отговорност от страна на фирмата-производител и разходите да бъдат възстановени от нейна страна. „Все пак тези пари ще дойдат не от личния бюджет на кмета, а от всички нас като данъкоплатци", посочи Чанев.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/18 14:32

    Общината пак ще вдигне на бедните данъците за да си пълни бюджета

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/7/18 15:00

    Абсолютно е прав г-н Чанев!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/7/18 15:02

    прокуратурата.да не си правят оглушки които са плащали.затова е засекретен договора.защото са работили некачествено за да има пари и за рушвети.това е при почти всички договори и поръчки.
    затова няма еврозона и шенген.но на крадците не им пука.парата е в джоба.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/18 15:07

    4anev stiga sas tez evtini nomera mikserati bilv garancia ti mikser znai6 li kakvo e vijdal li si mikser

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/7/18 15:19

    Изглежда на областния управител дават удължена гаранция за закупените уреди ! Трябва да имаш малко акъл, за да сравняваш пречиствателна станция с миксер ! Но...това е ! Такъв е материалът !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/7/18 16:54

    Чанев толкова ти е акъла щом си тръгнал да правиш подобни сравнения

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/7/18 21:03

    Ако са назначили оператори, които разбират само от кухненски миксери, нищо чудно в това да аварира.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/7/18 10:57

    Е, вярно е че един електроуред има гаранция 3 години, а станцията 1 година.Кой преувеличава тогава? Това си е кражба от нас - данъкоплатците.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.