Рожденик дюнерджия е отговорен за палежа на търговския обект на бившия областен управител на Кърджали Илия Илиев, научи 24rodopi.com. 27-годишният мъж бил служител в малката закусвалня. Вечерта преди пожара Т.С. забравил да изключи фритюрника преди да затвори и напусне обекта. Пламъците тръгнали от нагорещеното олио и пръските по стените. Това установили експертизите на огнеборците след инцидента, нанесъл щети за близо 76 000 лева.
Дюнерджията всяка вечер заключвал сам заведението. Във въпросния ден помолил да затвори по-рано защото имал рожден ден. В бързината, мъжът е забравил включен електроуреда в кухнята, посочиха пред наш репортер от Районната прокуратура в Кърджали.
Както вече писахме, неумишлен палеж е причината да изгори дюнерът и магазинът за цигари на бившия областен управител на Кърджали. Щетите, нанесени на обектите, собственост на няколко физически лица и фирми, са в размер на 75 913 лева. Повече от година след инцидента пък, вече има осъден за деянието.
Кърджалиецът Т.С. бе признат за виновен от районните магистрати за причиняване на пожар по непредпазливост.
Припомняме, че пламъци обхванаха търговските обекти в центъра на Кърджали в нощта срещу 22 юни м.г. Дюнерът и павилионът за цигарени изделия се намират зад сградата на Общината.
Нанесените щети са върху едноетажна сграда, собственост на четири лица, имущество, включващо дюнер-бар, склад, кухня, хранителни продукти, електроуреди и обзавеждане, павилион за цигари, собственост на две дружества.
Районният съд даде 4-месечна условна присъда на причинилия пожара Т.С. Изтърпяването на наказанието бе отложено с 3-годишен изпитателен срок. Кърджалиецът ще трябва да заплати обезщетение за причинените щети на всички потърпевши.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/7/18 12:20

    Колкото е виновен този т. с и толкова е виновен самия собственник за това че е допуснал да работи с развален фритюрник! Защо се докосвам до извода развален, ми по принцип такъв фритюрник разполага с термостат което достига до определена температура и се самозаключва, след като олиото изтине то пак се включва и така този цикъл може да продължи най малко докато се изпари олиото, а то е няколко десеттина часа, а за да се запали това олио е необходимо голяма доза градуси, тоест фритюрника е вързан директно и термостата е отписан от ел, схемата на въпросният уред, с цел да спести парички и да работи с такава бомба със закъснител, но не ми е ясно експертите не са ли забелязали това нещо преди всичко да винят този беден служител?! Това е директен сигнал от моята страна че вината не е само на служотеля а и толкова в собственника за това че работи с повреден фритюрник.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/7/18 13:28

    Точно така 12:20 много правилно уточнение,относно ел.уреда който е бил в неизправност. Трябва да се обжалва крайното решение и да се поиска наново експвртиза относно безопасността на фритюрника и дали не бил в неизправност,че това да се обвини един човек е най — лесното.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/7/18 14:40

    Развален ти е мозъка. Ако онзи беше изключил фрютюрника, нищо е нямало да се случи. Вярвам че е правена експертиза. Няма защита -термостат, биметална пластина и други които да ти дават 100% сигурност. Тъпа история но си е виновен работника. То и за това казват че е по непредпазливост.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/7/18 20:49

    На стара барака, какви 76 хиляди лева

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.