Животновъдът от Кърджалийско Бойко Синапов вече няма да бъде съветник на земеделския министър Румен Порожанов. Това е новината след днешния протест на животновъди в столицата.
Припомняме, че фермерът преди години беше назначен и за регионален земеделски шеф в Кърджали, но часове след като стана ясно, че има огромни задължения към Националната агенция по приходите, бе освободен. Въпреки, че и до днес Синабов фигурира в два от „черните списъци“ на НАП, той успя да стане съветник на министъра.
Припомняме, че през февруари т. г. животновъдите в Източните Родопи поискаха министърът да освободи Синапов, но родопчанинът оцеля.
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди, съобщиха от пресцентъра на правителството.
Министър-председателят Борисов разпореди днес на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.
До днес Синапов посочваше, че работодател му е земеделското министерство, където се води съветник на министъра на земеделието. Регистрираният в Джебел Синапов е представляващ Сдружение за равноправие, равнопоставеност и свобада „Алада“ и Асоциация за развъждане на среднородопска, каракачанска, родопски цигай овце и каракачански кон. Името му фигурира сред създателите и управителните тела на 16 сдружения.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.