Млади специалисти отвориха кабинет с първия в региона очен скенер

Жителите на региона с проблеми в зрението вече могат да забравят дългото пътуване до съседни областни градове за цялостен преглед. В рамките само на минути те могат да бъдат диагностицирани с най-съвременната техника в новооткрит Очен кабинет в Кърджали. Младите специалисти д-р Владимир Ставрев и д-р Хулуси Язъджъ са оборудвали своята мини-клиника с най-добрата апаратура в световен мащаб.
Кабинетът разполага с единствения в региона очен скенер, биомикроскоп, фороптер, авторефрактометър.
Цялата свръхмодерна система за визуализация дава прецизна цялостна диагностика на всички видове очни заболявания в рамките само на минути.
„Всичко е компютаризирано. Техниката е на изключително високо ниво. Очният скенер не облъчва по никакъв начин, дори да се приложи няколко пъти на ден на един и същи пациент. Скенерът прави за секунди диагностика на всички патологии, дава абсолютно точна представа послойно за състоянието на ретината. Постарали сме се да подобрим качеството на изследванията с най-съвременната техника. По този начин на пациентите няма да им се налага да обикалят няколко кабинета, за да бъдат диагностицирани”, разкри за 24rodopi.com д-р Владимир Ставрев.

Кабинетът вече отвори врати на улица „Екзарх Йосиф”, до храм „Свети Георги” в центъра на Кърджали. Работи всеки делничен ден от 9 до 17 часа, с изключение на сряда. Кабинетът има договор със Здравната каса.
Двамата млади специалисти планират съвсем скоро да оборудват кабинета и с лазер, както и апаратура за извършване на очна ехография.
„До този момент Кърджали не разполагаше с очен скенер. Апаратура имаше в града при визити на лекари от други градове. Без тази техника много трудно може да се установи диабетна ретинопатия. С апаратурата бързо и лесно се откриват глаукома и катаракта, с очния скенер лесно се доказват съдови заболявания, открива се налягане в очите. С бързата и точна диагностика ние насочваме пациентите към най-подходящото лечение”, посочи още д-р Ставрев.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/10/18 21:31

    Браво ей това искаме и ние Нека се дава път на младите и опитни
    Успех

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/10/18 08:44

    Дайте някакви координати освен адреса- телефон за връзка?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.