Най-големите инвеститори в региона на Родопите са гурбетчиите. Няма две мнения, а годишните преводи на всякаква валута от водещите икономики в Европа и отвъд океана към тази част на страната ни са доказателство. Гурбетчийското евро крепи родния край и със сигурност ще продължи да го прави.
Поредният пример идва от Ардино.
Ето така се инвестира гурбетчийска пара у дома. Три години работа в Англия в сферата на ресторантьорството и следват… две заведения в родния край, създадени със спестяванията и натрупания опит в този бранш на Острова.
„Реших да открия още един нов обект в центъра на град Ардинo. С този локал продължаваме семейния бизнес. Държим и крайпътното заведение – Бистро „Чешмата“, по пътя от Ардино за Кърджали, но не всеки от града има възможност да го посети. А тук всички посетители ще имат възможността да опитат качествена храна от българската и ориенталска  кухня“, казва Гюнал Чаушев (Гоги). 33-годишният родопчанин отвори своето второ заведение в родния град. Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям пък бяха сред първите гости на „Bar Grill-Gogi”.Заведението се намира в центъра на града, зад сградата на пощата. Откриването на новия ресторант уважиха и много бизнесмени и посетители. Кметът Ресми Мурад пожела много клиенти и успех на заведението. Той подари на младия собственик на локала уникална снимка на центъра на Ардино от средата на миналия век.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.