Задържането на Златко Каменов – Златето, няма общо с охранителната фирма, чийто офис в Кърджали ръководи. Обвиненията, които ще бъдат повдигнати на Златето и хората му са за рекет.
Както вече 24rodopi.com писа, ГДБОП и спецпрокуратурата разбиха Групата на Златето при акция в града край Арда и други населени места в региона.
При операцията са били задържани няколко души, включително и лидерът. Арестуваният Каменов е регионален мениджър на най-голямата охранителна фирма в България.
ГДБОП и прокурори са обискирали няколко адреса в града, но не и офисите на официалния работодател на Златето.
Както вече 24rodopi.com писа, по обяд отлично осведомен източник разкри, че в Кърджали и региона се провежда специализирана акция срещу лица за участие организирана престъпна група за рекет, изнудване и сплашване на хора.
През целия ден в сряда всички изходи на Кърджали бяха блокирани заради акцията на ГДБОП, включително и тези на малките села около града. 
Златето нашумя през май 2010 г., когато го арестуваха в специализираната акция “Мутрите 2” в заведение „Марая“ в Кърдджали. Тогава беше задържан с още няколко души, сред които и действащ полицай. Обвиненията тогава също бяха за рекет, но и за разпространение на дрога и склоняване към проституция. Шумната акция не даде резултат и тежките обвинения не издържаха в съда.
8 г. след “Мутрите 2” задържаният полицай дори успя да осъди държавата за 35 хил. лв., доказвайки в съда, че в резултат на акцията е претърпял имуществени и неимуществени вреди.
Освен мениджър на охранителна фирма Златко Каменов развива и свой бизнес. Той е и спортен деятел - председател е на голям фитнес клуб в града. 
Златко Каменов е разследван и за укриване на данъци през 2011 г. Той и бизнеспартньорът му Динко Йорданов не платили 30 хил. лв. налози, дължими от общата им фирма, на която сложили за управител подставено лице. По-късно обвиненията за Златко Каменов са свалени.
Какво ще се случи с арестувания Златко Каменов - четете тук

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/2/19 20:54

    Süper sa napravili

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/2/19 23:05

    Пак ще осъди държавата,но този път десеторно повече.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/2/19 23:32

    Ей родопи защо не ми публикувате коментарите,от какво се страхувате,няма ли свобода на словото....??

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/19 00:54

    Usito koga ste go proverite ili toy e pod zakrila poneje izpiya hodjata i Levent

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/19 11:39

    Ей родопи защо не ми публикувате коментарите,от какво се страхувате,няма ли свобода на словото....??

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/2/19 13:21

    Караманиш буйнузлията също е за затвора

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/2/19 22:33

    Toya Ushi ni e yasen pravise na biznesmen a istinata e narko boss

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/2/19 08:18

    Какво ще правят разбойниците от Кирково които ползваха услугите на Златето ЗА ДА ЗАГРАБВАТ ЧАСТНИТЕ ИМОТИ НА ХОРАТА И ДА ВСЯВАТ СТРАХ У ХОРАТА .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.