Прокуратурата изправя пред съда и бащата на загиналото бебе

Втори обвиняем има по случая със загиналото бебе при катастрофата с участието на Лютви Местан. Прокуратурата ще изправи пред съда и бащата на 6-месечната Еджрин, която почина при тежкия пътен инцидент. Според държавното обвинение, Юсеин Ахмед ще отговаря за съпричиняване на катастрофата. Обвинителният акт е изготвен на база извършената автотехническа експертиза.
Спрямо Юсеин Ахмед е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2000 лева.
Още по темата във видеорепортажа и утре във всекидневника „24х7 Родопи“:

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.
Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе връщана от съда.
Както 24rodopi.com писа дни след тежката катастрофа, експерт прогнозира пред наш репортер, че най-вероятно подсъдими ще бъдат и Местан, и бащата на загиналото дете.
„Катастрофата край Загорско е 1:1 с катастрофата край Седловина, като ситуация и поведение на двама водачи на МПС. Разликата е, че на пътя за "Маказа" на 14 април загина 6-месечно бебе, а край Седловина преди две години имаше 4-ма ранени, но всички оцеляха, като едно 10-годишно дете бе със счупен таз“, коментира пред 24rodopi.com експерт, който се явявал в съдебна зала по много дела за тежки пътни инциденти.
Според него и Лютви Местан, който е шофирал „Фолскваген“-а, излизащ на път с предимство, и водачът на „БМВ“-то, чийто автомобил се движел с превишена скорост по главния път Кърджали - Маказа, ще бъдат посочени за виновни.
„Автотехническа експертиза определя механизма на настъпване на пътно-транспортното произшествие, а вече кой, какви нарушения е извършил, е по преценка на съда. В случая от Загорско, Лютви Местан навлиза на път с предимство. От фактологията и съобщението на Главна прокуратура става ясно, че с тази маневра той отнема предимството на правилно движещ се по скоростен път лек автомобил "БМВ". Но също така трябва да се отбележи рисковата маневра на водача на "БМВ"-то. При възникване на опасност, водачът следва да намали скоростта и да спре, но той прави друго - излиза от своята лента и навлиза в насрещната. Вероятно експертизата ще покаже, че и двамата водачи в онзи момент са с неправилни преценки. Реакциите им са ненавременни“, твърди експертът.
„И каква е скоростта? Със сигурност е над допустимите 90 км/час, но точно колко? Ако е 100 км/час е едно, при 140 км/час ситуацията е друга. Има ли спирачен път? Автотехническата експертиза с точност ще пресъздаде ситуацията в онзи трагичен момент, тогава ще се разбере кои участници в произшествието и свидетели казват истини, и кои – неистини“, допълва той.
Задаваме въпроса „Какво ще се случи в съда? Вашата прогноза?“.
„Независимо съпричиняване (извършителство) - всеки един от двамата е допринесъл за настъпване на резултата. Нещата, които знаем до този момент позволяват прогноза за повдигане на обвинения и на двамата водачи, които са допуснали пътно-транспортно произшествие, с причинена смърт, по непредпазливост при условията на независимо съпричинителство“, коментира експертът.
24rodopi.com
ВИДЕО репортаж: РЗИ: 50 джипита в Кърджалийско, при нужни 100! - тук
Четете и политическия коментар на деня:
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/19 18:52

    E nali rivqhte vidqhte li che ne e kakto vie iskahte,100 metra kak pada kola ako ne leti

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/12/19 19:44

    И двамата да отиват на стола на лъжата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/12/19 19:45

    Някой случайно да е изпреварвал такси

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/12/19 21:05

    Защо не е извършена алкохолна проба на Лютви Местан след катастрофата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/12/19 23:07

      21:05 логичен въпрос. Мисля че е направена алк.проба но вероятно е фалшифицирана. Причинителят на катастрофата категорично е агента, връща се от банкет и вероятно е бил с няколко промила

      Изтриване
  5. Анонимен17/12/19 21:13

    На Местан гаранцията 1000 лв,после върната защото е беден, на момчето 2000 лв ?????????

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/12/19 22:58

      Минимална заплата 570лв.а гаранция 2000 от къде мамка ви мрьсна вашата Заплата е 3000 на вас вие добре

      Изтриване
  6. Анонимен17/12/19 21:52

    Банално взе да става вече... Ако беше някакъв прост гражданин или по точно БЕДЕН да се каже щеше да е зад решетките 100% тоя Местан е опасен и най накрая пак няма да могат нищо да му правят ше кажат че и бащата има вина и тва е....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/12/19 23:02

    На протест срещу двойния аршин. Беше ясно че ще искат да спасят агента, а това моге да стане с прехвърляне на вината върху някой, в случая бащата. Нека да си припомним че бащата се движи по главен път и всеки който се удря в него е извършителя на катастрофата

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/12/19 23:40

    Edin vapros.
    Pri modernite koli imali Spirachen Pat.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/12/19 07:57

    безсрамници.отврати.въртяха въртяха и това измислиха.още малко време и още въртележки и само бащата ще е виновен.а още малко повече въртележки и накрая ще излезе виновен ходжата от селото че е пял че местан ще минава и всички наоколо да не движат.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/12/19 08:31

    Как може гаранцията на момчето да е 2000 лв, това е подигравка. Той се е движил по път с предимство, почина му бебенцето по вина на друг. Ако неговата е 2000 лв на Местан трябва да е 100 000. Това е действителността в България, невинните са виновни, а виновните невинни, защото са тарикати с пари и влияние.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/12/19 09:15

    Семейството да съди агента в Европа. То е ясно,че тук правосъдие няма да получат.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/12/19 09:52

    Дали има връзка закриването на партия Дост и този процес?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/12/19 09:54

    Защо не се поискат Сателитните снимки и да стане ясно ,кой е виновния?

    ОтговорИзтриване
  14. зафер ертюрк18/12/19 10:48

    Центърът на вината ще се измести към Таткото на детето.
    Но това не е важното.
    Има починало бебенце и вечно горящо сърце на една майка която никога няма да забрави този кошмар.
    Не е почтено да се човърка постоянно в тази кървяща рана.

    ОтговорИзтриване
  15. зафер ертюрк18/12/19 10:49

    Центърът на вината ще се измести към Таткото на детето.
    Но това не е важното.
    Има починало бебенце и вечно горящо сърце на една майка която никога няма да забрави този кошмар.
    Не е почтено да се човърка постоянно в тази кървяща рана.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/12/19 14:03

    Отговорни са компетентните органи, защото там няма видимост и липсва знак за ограничение на скоростта.Няма как да се включиш безопасно ако на пътя с предимство ЛЕТЯТ. На този път не глоби, а тояга трябва да играе.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.