Лидери на ДПС, Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) и ДОСТ се поклониха пред гроба на бебето Тюркян, загинало на 17-месечна възраст по време на мирен протест срещу така нар. „Възродителен процес“.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ посети гроба край село Могиляне, придружаван от заместниците си Филиз Хюсменова, Хасан Азиз и Ахмед Ахмедов, депутати и общински кметове.
Председателят на НДПС Орхан Исмаилов също посети гроба, заедно с активисти на партията. След тях дойдоха и лидерите на партия ДОСТ Лютви Местан, Мехмед Ходжа, Бахри Юмер и други.

Рано сутринта, преди политиците, венец на гроба положи генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. С него дойде и майката на Тюркян.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/12/19 19:55

    Кога ДПС ще почете жертвите на гара Буново! Седем деца и жени... Стига с това лицемерие... Така до никъде няма да я докарате... Само ще предизвикате отново българите да отменят Закона за двойното гражданство и да приложат член от Турската Конституция съгласно който всеки който е роден в България е българин и носи българско име... Така е в Турция, така е в Гърция, защо да не е и в България... Ако ДПС не престане с простотиите си, ще се наложи приложението на Турската конституция в Бългаприя...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/12/19 08:16

      Това никога няма да го направят.

      Изтриване
    2. Анонимен27/12/19 10:09

      Жертвите в гара Буново да ги почетат първо наследниците на БКП-БСП и организаторите на атентатите от Държавна Сигурност.

      Изтриване
    3. Анонимен27/12/19 11:03

      Да живеят турците !!!

      Изтриване
    4. Анонимен27/12/19 12:29

      Пробвай да те видим как ще стане това!
      И да видиш какво ще последва.

      Изтриване
    5. Анонимен27/12/19 15:15

      Ами то тогава нищо не ги бърка и в Украйна и в Албания да приложат Турската Конституция за там живеещите българи, че всички родени на териториите на Украйна и Албания са етнически украинци и албанци, за да забучите гръмовно тогава, ама как това е възможно? Ама то така не можело било. Но нали, за вашите си малцинства си им ги търсите правата, ама права имали, ама майчин език, и в същото време отказвате на малцинствата си правата им. Въобще ме е еня за на българите капризите им. На кого не му изнася, ами значи пътя и за Индия от където реално са надошли точно по османско време т.н. сега българи, 100% индийски цигани...

      Изтриване
    6. Анонимен27/12/19 17:38

      Буново почитайте Вие! Ние почитаме паметта на загиналите за името и вярата си! Терористите са били агенти на ДС -взриви ли са влака за да оправдаят репресиите срещу турците.

      Изтриване
  2. Анонимен26/12/19 21:09

    Ulan once yaptiniz sonra saltanat yapiyorsunuz

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/12/19 23:17

    A dali vinovnicite ot protesta predi 30g sa bili tam?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/12/19 07:34

      Ne nebqxa tam te sa si v tyrciq ot godini sramgie da doidat

      Изтриване
  4. Анонимен27/12/19 05:23

    Bu donmele varele gibi geziorlar lutvisi barisi orhani cikipta halkin onune hesap verseze Turkiyeden gelen paralar nerde sayn cumhur baskanimiz Tayp Erduganida kandirdiniz hani nerdesiz simdi hani turkluy savlniorduz sizler sadece para pesindediz serevsizler sizde allah korkusuda yok.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/12/19 07:40

    Да бяхте пооправили цялото гробище, на гора е заприличало. Ама нали се сещате само за митинга.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/12/19 17:40

      Гробището ще го почистят близките на погребаните там. Това е тяхно задължение. Ние почиства е гробовете на героите убити през 1984 година. НХ

      Изтриване
    2. Анонимен27/12/19 17:40

      Гробището ще го почистят близките на погребаните там. Това е тяхно задължение. Ние почистваме гробовете на героите убити през 1984 година. НХ

      Изтриване
  6. Анонимен27/12/19 11:46

    Всички партии си направихте ракламата на гроба на Тюркян и Айше Моллахасан.Но имам въпрос -знаете ли кой е стрелял по тях и кой е дал нареждане да се стреля по хората?Дайте ги тези имена!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/12/19 11:48

    Знаете ли ,че сина на Айше Моллахаса работи по строежите в Западна Европа.Защо не излезе някой бизнесмен да го вземат на добре платена работа или в община Кирково.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/12/19 13:20

    И да не забравим че за жалост бебето е стъпкано от тълпата,и по същото време в тези села е имало над 40 анти Български "групи"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/12/19 17:50

      Ох горкия поне като пишеш малко мислиш ли какви глупости пишеш моли се теб да не те стъпчат някъде. А за твоите групи сигурно си гледал много филми и си ги сънувал с държавна сигурност!

      Изтриване
    2. Анонимен27/12/19 17:50

      Ох горкия поне като пишеш малко мислиш ли какви глупости пишеш моли се теб да не те стъпчат някъде. А за твоите групи сигурно си гледал много филми и си ги сънувал с държавна сигурност!

      Изтриване
    3. Анонимен27/12/19 17:56

      Дано господ те съди за тези думи! Амин! Бебето е убито с куршум!

      Изтриване
  9. Да нека не подменяме истината!Бебето е било премазано от тълпата. До миналата или по-миналата година, майката не знаеше къде е гроба на собственото си дете.Мъчите с чужда пита ,помен да правите, и да подменяте историческата истина.Колкото до гара Буново, това ли ни учат от ДПС, че атентата е направен от ДС, ами другия атентат от Варна, и това ли е дело на ДС? За другите диверсии да не говорим. Истината е че много турци пострадаха, и две мнения не може да има, ама да се прави на това изтърпяно нещастие политически капитал, и да се настройват отделните етноси, е престъпление!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/12/19 19:24

    бебето е стъпкано от тълпата, след като човек от тълпата е стрелял с ловна пушка по войниците. Един от войниците е уцелен в рамото и последвал откос от автомата му, която разпръсква тълпата. За сегунди мирният протест на хората е помрачен от провокатор. За съжаление сега партиите се възползват от трагедията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.