За денонощие са регистрирани 63 лица с коронавирус, общо са 1234 - това съобщи на днешния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерския съвет ръководителят му ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Най-много нови случаи са от Плевен – 19, където заразата тръгна от шивашко предприятие.
Починалите са двама, 54 са жертвите на COVID-19 до днес.
От последните двама е починал мъж на 95 години от Инфекциозна болница. Той е имал и други заболявания. Другият починал е пациентка на 73 години с карцином на бял дроб и други прилежащи заболявания.
"Искрено се надяваме, че нашите съграждани и сънародници ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парка с малки деца. Нашата препоръка, която ще е принципна, кметовете да определят реда и подробностите по посещенията с деца. Все пак следим и заболеваемостта. Тенденцията трябва да се отчита на седмична база", обясни Мутафчийски на репортерско питане дали може да се отворят за посещение парковете. Той отново подчерта, че най-важно е да се запази здравната ни система. Целта е била да има 7000 легла за прием на болните от новия коронавирус.
68-годишен мъж с COVID-19 беше успешно изведен от изкуствена белодробна вентилация след 38 дни, съобщиха от Щаба.
Пациентът постъпва в "Пирогов" в изключително тежко състояние с множество придружаващи заболявания и коронавирус преди 40 дни. Той се влошава рязко и се налага да бъде поставен на апаратна вентилация в изолатора на университетската болница.
Пациентът е изведен от COVID-реанимацията на "Пирогов" в подобряващо се състояние. Той остава за активно наблюдение от едни от най-добрите специалисти на спешната болницата.

Съпругата му също е била пациент в COVID-отделението на Пирогов. След 2 отрицателни PCR теста тя вече си е вкъщи.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Жоро павето25/4/20 15:55

    Колко луднал женералчик трябва да си,за да даваш в 23ч. брифинг за пожар в Чернобил-събитие от преди 2 седмици.Този нашия планетарен мундир прави всичко възможно да ни натрапва противната си траурна мутра ежечасно и мисли всякакви схеми да удължи карантината за да не слезе от екран щото на мига ще бъде забравен.Мислите ли че този палячо е загрижен за вас.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/4/20 17:03

      За кои „вас“ става въпрос? Ти да не се чувстваш богопомазан или те е срам да се причислиш към „простолюдието“? Знаеш ли, понякога се срещат и читави коментари, но по правило господстват форумните идиоти, като тебе. Във форумите господства психологията на тълпата. А тълпата, дори и когато е съставена от сами по себе си умни хора, си остава тълпа. Повечето надделяват над по-добрите. На 1 000 читатели едва ли се падат и 10 коментиращи. Тази извадка на „отзовалите се” и по обема си, и по „етиологията” си е твърде далеч от представителността. Затова създава изкривена картина за генералната съвкупност. Чат-пат се случва да се излъже и някой нормален човек да драсне два реда. Развълнувал се нещо, или се ядосал. Веднага се познава по това, че пише с аргументи, не с епитети. Но единиците не променят общата картина на отчайващата войнствена посредственост, господстваща във всички форуми и коментарни полета без изключение. Между другото, Жоро павето е сериен изнасилвач и убиец. Хубав никнейм си си избрал, ама както казва Фройд, първият признак на глупостта е пълното отсъствие на срам. Всъщност, много е грешно да се предполага, че човек е инвалид само физически. А то не е така. Човек може да е инвалид и привидно да не му личи. Нарича се духовен инвалид или „духовен дюстабанлия“.

      Изтриване
  2. Зюхтю25/4/20 15:57

    Mинистърът на здравеопазването в Италия:„Трябва да преосмислим бройката, която сме посочили за починали пациенти от коронавирус, защото като погледнем статистиката на придружаващите заболявания, 92% от тях щяха да починат със или без коронавирус.“

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/4/20 20:12

      Елате в с.Глухар да си вземете парите по сокаците Глухар пакет се движат по няколко хилядарки . А за децата да не говорим събират се по десетки да си играят никаква отговорност от родителите !

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.