По време на извънредно положение и борба с коронавируса българските политици са малко позабравени от медиите. Твърде малко от тях успяват да попаднат под прожекторите в последните 40-ина дни. Един от тях е почетният гражданин на Кърджали, народният представител на ГЕРБ от Пловдивски избирателен район Вежди Рашидов. Вчера той засипа с красиви думи друг депутат, също свързан напоследък с Кърджали – Делян Пеевски от ДПС.
„Чест прави на господин Пеевски. Не, че е ангел, но е най-големият дарител. И на това ли да го оплюем и да не му благодарим? При цялата тая беднотия. Ние ще минем всички граници от омраза. Не го казвам, защото съм в добри отношения с господин Пеевски. Добро е делото, което върши. Но човекът дава пари и помага в тежка ситуация. Когато всички му се подмазваха, аз го критикувах. Да, ама сега жестът е добър, жестът е за всички ни, жестът е смислен“, коментира Рашидов дарителската кампания на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.
Припомняме, че болниците в Кърджалийска област също бяха подпомогнати от Пеевски. Общо 130 хиляди лева е сумата, дарена за болницата в Кърджали, от депутата от ДПС. Персоналното парично дарение за лекарите на първа линия е 50 000 лева. Депутатът е дарил и 2 бр. респиратори за общо 72 000 лв. с ДДС. Закупил е още шлемове, лични предпазни средства, тестове и други.
С топлите думи за Пеевски Рашидов попадна и в медии, чиято редакционна политика и по-опозиционна.
Мнението на председателя на парламентарната комисия по култура спрямо депутата от ДПС и олигарх се мени често през годините, отбелязва един от най-четените националния сайтове у нас – Факти Бг. В отдел „България“ се поразровили и припомнят следните факти:
Вежди Рашидов, 1 август 2013 г.:
"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.. пу..майчина... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват... Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари“.
Вежди Рашидов, 18 февруари 2018 г.:
"Делян Пеевски никой не го е осъдил за нищо и е грозно да се ползва като боздуган трето лице и като плашило. Образът на Пеевски е демонизиран в обществото и това не е честно. И той има семейство, близки. Ако има нещо, има си органи за тази работа, но публично да се размахва, е нечистоплътно”.
Вежди Рашидов, 24 април 2020 г.:
"Аз помагам, колкото мога. Нямам пари колкото г-н Пеевски, чест му прави. Най-големият дарител. И на това ли да го оплюем. Най-големият дарител. Трябва да му благодарим. Няма да се женя за Пеевски, я… Човекът помага. Как пък сме такива хора, дето на жеста не казваме едно „благодаря“. Ще минем всички граници от омраза…“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/20 09:16

    абсолютен нагаждач и интересчия. този няма капка достойнство. срам за Кърджали и Родопите.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/4/20 23:35

      Все дено описваш депесе-то.

      Изтриване
  2. Анонимен25/4/20 09:28

    Рашидов - ветропоказател

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/20 09:58

    Hubavo daril ,no ot tezi 50 000 nikoy ot personala nishto ne e poluchil sigurna 100% informatzia,nay-veroyatno nyakoi ot prielite darenieto shte se ugoyat oshte poveche.Da se tarsi palna i absolyutna otchetnost inache shte potanat kakto mnogo pati.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/4/20 10:11

    Елате да видите за 1000-лева обещани от тиквуна какви цигании се случват пък за 50000 смятайте какво ще е.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/4/20 11:56

    MULTAK-PROSTAK,NAGAJDA4,PREDATEL

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/20 12:49

    Вежди съжалявам , че съм бил с теб на една маса,прав съм бил когато ти казах отказах да пия една водка от теб в Портолагос п..тьо маринкин въртиш се като г..з се..ш срещу вятъра.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/4/20 12:57

    Вежди мина всички граници на нагаждачеството, нахалството и глупостта! Потрес! Направо ми се повръща само като му видя самодоволната физиономия. Апропо той нали беше от богопомазаните, които си взеха парите от КТБ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/4/20 23:36

      Доги харесва ли ти повече?

      Изтриване
  8. Анонимен25/4/20 13:52

    Българинът е мразещ човек! Той мрази всичко и всички около себе си! Особено ако е циганин, турчин или македонец. Мразеха американците и германците, всичко западно! Сега мразят руснаците! От завист!!! От робска психика.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/4/20 14:36

    Няккой уважавали този циганин!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/4/20 18:11

    Той да вземе да благодари на партията която го направи човек и особено на другарката Златка Петрова. Ама в времето всичко се забравя. Помня и къде живееха едно време на пазара в гр.Кърджали. Но това е друга тема на разговор. Помня и баща му бай Лятиф който живееше в блока до Автогарата и как съм му помагал. Човек забравя много с течение на времето. А най-добре за живота на баща му знае бай Вели бившият депутат от Великото народно събрание.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/4/20 18:39

    Нищо от чертите на кърджалийци, още повече нищо не е останало в него турско от България!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/4/20 22:15

    Простак,уби театъра заради име.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/4/20 00:54

    Истина е ,че Пеевски е най - големия дарител,дари средства в различни болници и региони , там където изпитваха нужда.В България външния вид създава отношение,говорещите срещу него вадят мнения за него от жълтите новини.Не съдете , защото и вие не сте идеални. Помнете библейската мисъл "по постъпките ще ги познаете".

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/4/20 12:45

    В подкрепа на пишещия,който не спи в00:54,наистина ,,по постъпките им ще ги познаете''прочетете и осмислете също притчата за добрия самарянин.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.