Любители на шахмата от Кърджалийско участваха днес от 16.00 часа на силния международен онлайн турнир по блиц-шах "Сейнт Силуан Дъ Атонит" от серията "Най-силните отбори и най-добрите турнири" с награден фонд 250 USD. Турнирът се проведе на онлайн платформата за шах "Lichess" в 11 кръга по швейцарската система с контрола 3 минути +1 секунда за всеки ход. Общо 1306 любители на древната игра взеха участие в силния турнир, като сред тях имаше 65 гросмайстори и 12 суперсилни гросмайстори с ЕЛО над 2600. Осигурени бяха парични награди за първите десет места, съответно за първо място: 50 USD, за второ- 40 USD, за трето-30 USD, за четвърто- 20 USD, а от пето до десето място-10 USD. Имаше и награди от по 10 USD за най-добре представилият се шахматист под 2600 ЕЛО, под 2400 ЕЛО, под 2200 ЕЛО и под 2000 ЕЛО. На призовите първи десет места се класираха само гросмайстори с ЕЛО над 2500. Най-добре представилите се шахматисти от област Кърджали са д-р Недим Исмаилов (318-о място) и Еркан Хаджимустафа (321-о място) с по 5 точки.
На снимката: Участниците в последния турнир по бърз шах в областта, проведен на 29 август в Ардино в памет на учителя по физкултура Реджеб Еминов
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.