Тревожна тенденция по отношение разпространението на COVID-19 отчете Областният кризисен щаб.
Рязко се покачва нивото на заболеваемост в Кърджали.
23 са положителните случаи за последното денонощие. 13 души са на лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Всички са с COVID-пневмония, но са в задоволително общо състояние. Петима са изписани от стационара. Двама са настанени в интензивния сектор. За съжаление има и един починал -  мъж на 64 г.
От началото на пандемията броят на инфектираните с коронавирус в Кърджалийско достигна 452-ма. Излекуваните са 279, починалите – 15. Към настоящия момент 416 са карантинираните, 145 са на домашно лечение.  В пет училища са установени позитивни проби на ученици и на един учител. 7 паралелки са под карантина.
Кърджали се нарежда във втора оранжева зона по степен на заболеваемост, заедно с други 10 области у нас, където заразените са между 60 и 120 на 100 000 жители.
В червената зона са Благоевград и Търговище. Там вече са наложени строги ограничителни мерки,  оповести областният управител Никола Чанев. По думите му основното притеснение в момента е по отношение на медицинския персонал и натовареността на здравната система. Областният кризисен щаб ще поиска от Общинските кризисни щабове да предложат допълнителни примерни ограничения по места, съобразно оценката на риска, свързани с осигуряването на по-добра дезинфекция, дистанционни форми на работа и обучение и др.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/10/20 14:46

    Родопи 24 Сменете си името направете сайта Ковид 24,Невили омръзна ден и нощ едни и същи новини.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/10/20 15:02

    В повечето магазини защо няма дезинфектанти, ограничители за спазване на дистанция? Пипнеш нещо, разнасяш го цял ден и после си го носиш в къщи. Чистят само вечер, след дъжд качулка.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/10/20 17:00

    Abe zashto nikoy ne obelva i duma da napravyat edin osvejitelen remont na edin etaj ot bivshia Tub dispanser za kovid hospitalizatcii,da ne se nalaga postoyanno zatvaryane na koridori na bolnitzata i da se smesvat posle pototzi po etajite.Posle pak da si go "prodadat",no pone dokato otmine tozi bich da go napravyat tazi umna postipka....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/10/20 18:17

    Много добра идея ,но КОЙ ? Явно няма финансов интерес.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/10/20 20:52

    В Била Възрожденци, управата е сложила кошничка с ръкавици до щанда със зеленчуци...и какво от това? Клиентите изобщо не ги забелязват. Ровят из доматите, морковите и другите зеленчуци с голи ръце. Подядох ръкавици на един, той само дето не ме уби с поглед и приказки от рода "Коя си ти да ми даваш акъл как да избирам зебенчуците" и "Ти тука ли работиш?" Простотията и наглостта на някои хора е огромна

    ОтговорИзтриване
  6. Отлична идея за туб.диспансера!!!
    Какви са тези глупости Областен щаб да изисква от Общинските такива да предложат мерки и ограничения!?!?!? Това е безмозъчно .... Също като пациента да предложи с какво да го лекуват.... Вие за какво сте учили Окръжен щаб????
    Проведете просветителска кампания как се носи сваля маска.
    Следете за дезинфектанти и дистанция и т.н.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/10/20 08:49

    Hora,hora i vsichki v hortzeto, ne znam nakide virvime,no sigurnoto e ,che ne e na dobro.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.