„Перперикон е спорен, а Дяволският мост – безспорен“, така софиянецът Стефан Гинев и приятелят му Радослав коментират видяното край Ардино през призмата на модерните политически изрази. Чели са много за забележителностите в Източните Родопи и са категорични, че Дяволският мост е №1 като „автентичен обект, който сме получили в наследство от предишните поколения“.

И докато за обекти като открития от Иван Балкански скален град Перперикон, през последните години „жълтата“ археология пускала сензации с находки от други места или ползвала услуги на иманярите, на „Орловите скали“ и „Дяволски мост“ всичко е истинско, твърди историкът Гинев.

"На Шейтан кюпрю и доказателствата са доказателства, и легендите звучат някакси по-магически. На Перперикон интересното е дали е вярно, че по Татово време е идвал хеликоптер за сандък с ценности. И какво представлява това откритие, ако въобще е вярна тази история с хеликоптера и интереса на Людмила Живкова към скалния обект", казва още специалистът.

Ардино се радва на туристи и това лято. Богатото разнообразие от туристически маршрути, гостоприемството на местните хора и вкусната храна привличат гости от различни краища на страната. Група девойки от София за пореден път идват в града под Белите брези. По думите им, най-силно са впечатлени от величието на живописния Дяволски мост край Ардино и тракийското светилище „Орлови скали“. А за спомен от Ардино младите хора си взеха сувенирни монети с изображение на Дяволския мост от вендинг машината, поставена в центъра на града.

Снимки: Гюнер Шюкри, Ардино

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/8/21 13:25

    Елате да живеете 1 година в Ардино и да видим дали ще сте на същото мнение за града.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/8/21 13:29

    За да стане БЕЗСПОРЕН Перперикон,трябва пр Овчаров да намери една Чалма,тогава всички в района ще се успокоят и всичко ще е ОК.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/8/21 17:04

    Овчаров е безспорен лъжец, уйдурмаджия и манипулатор.С Георги Кючуков взаимно се подкрепят и са по далаверата.Нищо друго не ги интересува освен парата.Кючука в деня на изборите по къси гащи е по камъните.За него първо финикийските знаци,училището, децата,Бсп най накрая.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/8/21 17:16

    Въпроси: Кога смята Общината да наеме експерти, които да обследват “Орловите скали”? Какво се случва с Юнеско и Дяволският мост? Защо за туриста който посещава града ни няма интернет платформа за да може той да се ориентира лесно къде да спи, яде и посети? Всеки път специална покана-подсещане ли ще правим? Да не почнем с жалбите? Стягайте си дисагите и почвайте да бачкате за да не ви накараме да бачкате както си по формален Закон!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/8/21 20:50

    13.29 Чалма са носили дедите и прадедите ти!Професоре!По отношение на македонците шовинизма е очеваден!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/8/21 08:50

    Останал от предишните поколения бил. Напиши кратко останал от турците моста нищо страшно няма да стане

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/8/21 09:58

    Бате Сезго как си?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.