Ако не се реализира кабинет през първия мандат (от "Има такъв народ" - б. р.) и втория (от ГЕРБ), и той стигне до БСП, то партията ще предложи състава на този служебен кабинет за редовен.

Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията.

Продължават разговорите на БСП и с „Има такъв народ“, няма решение за категорична подкрепа. "Нека оставим отворени разговорите", каза тя. Нинова отрече да е имало натиск от страна на президентството към БСП да не подкрепят кабинет на ИТН. По думите й това е в сферата на клюките и интриги.

Нинова информира, че по време на заседанието са обсъждали имената от кабинета на ИТН и някои колеги са „изразили резерви“.

Ако в петък мандатът на ИТН бъде върнат изпълнен в Президентството, то гласуването на кабинета в пленарна зала ще бъде другата седмица, като през това време БСП и партията на Слави Трифонов ще разговарят.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/21 20:03

    МЪДРИ РЕШЕНИЯ НА НС НА БСП!НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ,ПАРТИЯ С ИСТОРИЧЕСКА МИСИЯ И ДЪРЖАВНИЧЕСТВО!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/21 20:14

    Поздравления на членовете на НС на БСП за зрелостта и умението да се носи национална отговорност без да се мисли за постове и кресла!Специални поздравления за държавническите изказвания на Янаки Стоилов,Антон Кутев и Румен Овчаров!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/21 20:46

    Браво на Корнелия Нинова,че отново разби мита и спекулациите,че има вождизъм и че БСП е лидерска партия!Близо 5 часа заседава колективния орган и взе правилните решения за БСП и държавата!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/21 20:54

    Все си мисля, че накрая ще клекнат, ама сега се назлъндисват и си вдигат акциите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/8/21 21:14

    Антон Кутев в изказването си наблегна на минусите на консервативния социализъм,на примитивното патриотарство и... Питам ръководството на БСП Кърджали,в кой УСТАВ и коя ПРОГРАМА в 130 годишната история на Партията има прокламиране на НАЦИОНАЛИЗЪМ?Последен пример водач Вел.Енчев,атакист!В листата нямаше нито едно турско име!До кога омраза и пещерен антитурски подход? Нали БСП е лява, патриотична партия по документи,а Бсп Кърджали......?!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/21 21:51

    Служебния кабинет да стане редовен - това е мечта на всеки комунист.... аман от вас стягам багажа за чужбина...

    ОтговорИзтриване
  7. български социалист, етнически турчин4/8/21 21:52

    На сто процента уважение и подкрепа на решенията на Националния съвет! Солидарен и подкрепа на Председателя и членовете на ИБ!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/8/21 00:33

    Айдее, БСП-то, нямате ли си FB страница, че ми лижете и мажете тук умилителни простотии за НС и откачената, истеричка, радтреперана за власт и пари крадла!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/8/21 09:25

    ПАДЕНИЕТО НА БОРИСОВ: НАЛИВАЛ ОТ БЮДЖЕТА ЛУДИ ПАРИ ЗА СОБСТВЕНИТЕ ВЕСТНИЦИ!!!

    Купуването на медии по време на ерата “ГЕРБ” изглежда не е било просто спекулация, а съвсем редовна практика, при това законна. Причината - шепа вестници са получавали щедро финансиране от правителството на Борисов през последните години чрез договори за платени публикации и отразяване на инициативите на министерствата. Сиреч - платена е била “Джипка ТВ”, с която ни облъчваха от вси страни.
    Парите, раздавани на медиите по оперативни програми е публична тайна. Конкретни данни няма, а кабинетите на Борисов услужливо мълчаха. Парите за публичност по отделните оперативни програми се разпределят от рекламни агенции за медийни миксове и кой точно получава от този пай не е ясно, пишат от в. “Сега”.



    Всичко обаче се промени с идването на служебния кабинет на Стефан Янев на власт. Разбити бяха много от привичките на бившите управляващи от ГЕРБ - поведението е различно, комуникацията е различна, а освен това министри посмяха да бръкнат там, където ничии пръст не е припарвал. Спомняме си купищата скандални разкрития, предизвикали големи скандали през последните няколко месеца. Точно поради тази причина служебното правителство предостави информация за договорите, сключени с печатни издания в рамките на третия Борисов мандат.


    Представените данни са неизчерпателни, а сумите са много по-ниски от тези, разпределяни по оперативните програми. тези договори не са обявявани обществени поръчки или конкурси. Победителите са избирани по неясни критерии и имат неясни ангажименти. Никой не си е правил труда да измери ефекта от раздаването на пари.
    Девет министерства твърдят, че нямат нито един директен договор с печатни медии за изтеклия мандат, като достоверността на тази информация няма как да се провери. В този списък попадат Министерството на външните работи, МВР, МО, МЗ, културното министерство, МЗХГ, транспортното, финансовото и спорното министерство, както и екипът на вицепремиера по еврофондовете. Най-подробна справка представя икономическото министерство, което е дало данни за част от подопечните му агенции и държавни дружества. Туристическото министерство обещава да даде данни, но по друг път - по реда на Закона за достъп до обществена информация.
    Любимите издания на Борисов се оказват две - “24 часа” и “168 часа”. . Те имат сключени общо 31 договора за близо 450 000 лв. Със 7 договора на стойност близо 100 000 лв. е и вестник “Стандарт”, спрял да излиза в края на 2018 г.
    “24 часа“ и “168 часа“ са единствените, получавали пари от Министерството на образованието и науката. През фирмата „Про нюз медия“ и “168 часа“ ЕООД са сключени общо 5 договора на стойност 82 066 лв. Сред договорите има такъв за популяризиране на успешните политики в средното и висшето образование, за методите на преподаване в извънредното положение, за създаване на специализирани страници и др.
    “24 часа“ е и единствената печатна медия, сключила два договора с Министерството на труда и социалната политика – за общо 49 000 лв. (вкл. ДДС), както и със структури към МРРБ. Вестникът е получил 31 840 лв. за организирането на фотоконкурс „Покажи санирания блок – ще има щедри награди и за съседите“, както и 10 000 лв. от Агенцията по геодезия. “24 часа“ е единственото печатно издание с договор с Министерството на енергетиката (10 000 лв. за популяризация на либерализацията на пазара за еленергия). Изданието е получавало пари и по договори с енергийни дружества – от ЕСО, НЕК, АЕЦ “Козлодуй“.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/8/21 09:34

    Нинова ,недейте се двуумя , решете ,че няма да подкрепите това измамно безнадежно просташко правителство на итн съставено в сараите .Не бъдете малоумници да се връзвате на келеперджиите да подкрепите правителството ,и след това да лапате мухите в парламента ,а герб дпс и итн да се бетонирати да довършат разграбването на държавата

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/8/21 10:10

    Мъдро решение, нека остане служебното правителство.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/8/21 16:11

    Нинова си мисли че след ИТН и герб мандата ще дадат на нея, предстани с розовите сънища госпожо никога няма да получите мандат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.