24rodopi.com/Криминале

Съдебнопсихологична експертиза на 15-годишното момче, което блъсна с автомобил и уби жена, ще бъде назначена, когато се съберат достатъчно гласни доказателства за средата, в която живее, начинът му на живот и т.н.

Това заявиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура в Кърджали. Именно тази експертиза ще установи дали тийнейджърът е бил вменяем по време на деянието, дали е разбирал свойството и значението на постъпката си и в крайна сметка дали ще понесе наказание.

Според близки до разследването, момчето е с доста ниски нива на интелигентност и комуникативност.

Припомняме, че трагичният инцидент стана вечерта на 4 юли в Кърджали.

Фамилната кола, в която са пътували 3-ма тийнейджъри, се движела по булевард „Беломорски“, насочила се към Индустриалната зона и непосредствено след жп прелеза 15-годишният завил рязко надясно към т. нар. „Върбалак“, до старата картинг писта. По тесния участък, по който се движат и пешеходци, и автомобили, вървяла 83-годишната жена. Тя се прибирала от градинката си.

Установено е, че завършилият 8-ми клас и друг път е управлявал моторно превозно средство. Припомняме, че поради това прокуратурата е изпратила писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ - Кърджали, за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето.

Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов заяви пред медиите, че съдебнопсихологична експертиза ще установява дали младежът е могъл да разбира свойствата и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Екипът ни научи, че тийнейджърът е взел ключа за колата от портмонето на майка си.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/22 18:13

    То на този чупен автомобил сигурно висше му трябва, за да се подкара, но иначе момчето може да е “невменяемо” !?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/7/22 19:12

    Да управлявяш автомобил и да газиш хора не иска вменяемост! Акъл пък хич !Затова момчето може и да не понесе отговорност! Нали същите отсъждащи пуснаха един рецидивист два месеца предсрочно от затвора! Проследете статистиката.Осъждат се и излежават присъди само тези, които са посегнали, газили,осакатили и убили роднини на тогите ! Другите се спасяват с немиришещи средства.Важно е да ги имат. Справка -дело Местан.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/7/22 21:04

    Никъде в статията не прочетох, че съдебно-медицинска експертиза "оневинява" 15 годишния, убил старица, както се сочи в заглавието.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/7/22 09:31

      "Именно тази експертиза ще установи дали тийнейджърът е бил вменяем по време на деянието, дали е разбирал свойството и значението на постъпката си и в крайна сметка дали ще понесе наказание". Ама като си гламав и вероятно функционално неграмотен

      Изтриване
  4. Анонимен21/7/22 22:18

    И аз съм му свидетел,даже колата него на сила го натика вътре на волана.колата е виновна

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/7/22 08:55

    Точно на подобните подходи сменят мирогледа на много хора, че живеем в Шибанистан. Убил е човек, няма какво да го бавят. Налага му се наказание, вкарва се на определеното за това място и приключваме въпроса. Пестят се и пари от всичко това назначаване на някакви си експерти, а като знам какви експерти са си е чисто губене на време и пари.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/7/22 15:03

    Те такива като него стават бащи пък иначе са невменяеми. Егати европейската демокрация. Язък си за жената.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.