24rodopi.com
/Темата+

Завих надясно и ударих жената, защото не я видях. Фаровете на „Опел“-а са слаби.

Това разказал пред разследващите 15-годишният Атанас И., който късно вчера блъсна в района на жп прелеза към Индустриалната зона 83-годишна кърджалийка. Жената малко по-късно почина. Както първи 24rodopi.com писа за трагедията, трагичният инцидент е регистриран към 21.30 часа.

Във фамилната кола, в която са пътували 3-ма тийнейджъри, се движела по булевард „Беломорски“, насочила се към Индустриалната зона и непосредствено след жп прелеза Атанас завил рязко надясно към т. нар. „Върбалак“, до старата картинг писта. По тесния участък, по който се движат и пешеходци, и автомобили, вървяла 83-годишната жена. Тя се прибирала от градинката си.

След като била ударена, Атанас и другите момчета слезли да окажат помощ. Позвънили на спешния телефон 112 за линейка. Жената била контактна и Атанас е помислил, че старицата е само със счупен крак.

Установено е, че завършилият 8-ми клас Атанас и друг път е управлявал моторно превозно средство. Припомняме, че поради това прокуратурата е изпратила писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ - Кърджали, за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето.

Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов заяви пред медиите, че съдебнопсихологична експертиза ще установява дали младежът е могъл да разбира свойствата и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

24rodopi.com научи, че Атанас е взел ключа за колата от портмонето на майка си.  

В хода на досъдебното производство са разпитани освен задържаният Атанас, двамата му спътници, майката на Атанас, на която са оставени ключовете от автомобила, както и собственика на самия автомобил.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на пострадалата и механизма на причиняване на телесните увреждания на пострадалата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза, информира още окръжният прокурор.

Желязко Стефанов каза, че младежът живее близо до мястото на инцидента с майка си, но в едно домакинство, в което има и други роднини.

Голямата фамилия живее в стари вили във „Върбалака“. За членовете й казват, че са работливи и не са забъркани в криминални деяния.

По другата тема на деня:

Лютви Местан в жалба до главния прокурор: Извършено е престъпление срещу правосъдието! (видео) - тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/22 21:31

    atanas e rom4e da se kaji i taz vektra nqma nikvi zastrahovki sedi do gumadjiinicata i ve4erta sa prebirat sas neia mangala kara kolata vinagi aman ot tez cigani vav varbalaka 6to narod proplaka ot teh gonite gi ot tam

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/7/22 14:55

    Хубава работа ама циганска. Язък за жената. Какво ли щеше да стане ако циганка беше блъсната и след това починала.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.