24rodopi.com/Коментари

Първа световна война, Втора, валутен борд и обвързване с германската марка, впоследствие с еврото… Все с Германия и после всичко завършва трагично. Дори по време на т.нар. „управление на коронакризата“ следвахме германското ноу-хау. В смисъл, че каквото направи Меркел, две седмици по-късно се случваше и тук…

 

***

Най-големите германски индустрии могат да се окажат пред колапс заради намаляването на доставките на руски природен газ, предупреди висшият синдикален представител на страната преди кризисните преговори с канцлера Олаф Шолц.

"Заради прекъсванията на доставките на природен газ цели отрасли са застрашени от траен колапс: алуминий, стъкло, химическа промишленост. Подобен срив би имал огромни последици за цялата икономика и работните места в Германия", заяви Ясмин Фахими, ръководител на Германската федерация на профсъюзите (DGB), в интервю за вестник Bild am Sonntag.

Според нея енергийната криза вече води до рекордно висока инфлация. Фахими призовава за въвеждане на таван на цените на енергията за домакинствата. Нарастващите разходи за емисии на Co2 означават допълнителна тежест за домакинствата и фирмите. Кризата може да доведе до социални и трудови вълнения…

 

***

Това е най-мощната икономика в ЕС. И виждате пред какво е изправена и какво се случва.

Следите и ситуацията при нас. Наперени, нахилени, сякаш всичко това не касае нас. „We said No“, обясняваше на английски премиерът Петков на партньорите как сме отказали да плащаме руски газ и ни го спрели. С усмивка разбира се.

Гледайте Германия и си мислете за България. Какво представлява едната държава и какво другата, възможности, потенциал. И реални оценки. Ако там задуха силен вятър, при нас ще бъде ураган.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/22 19:31

    Предстои абсолютен икономически колапс! Европа умира! На който още не му е ясно много скоро ще му се изясни!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/22 20:12

    За трети път България- българският народ се хвана за Германия за трети път ще и сърба попарата. Нека дойде късната есен и зимата. Както казваше един президент на който му изгониха миналата седмица дипломатите ще видите като дойде зимата къде зимуват раците. Нито газ, нефт, уран, дърва, въглища.

    ОтговорИзтриване
  3. БГ стадо макаци ще се събуди есента,октомври-ноември когато всичкоооо ще е нагоре ..заплатите и пенсиите нема да стигнат само за разходите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/7/22 05:49

    Останете спокойни новата година ще посрещате в романтична обстановка на свещи, колите ще си ги карате по пътищата сами при 10 15лв на литър

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/7/22 07:16

    Автора на статията - марш в Русия, червен боклук.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/7/22 08:05

    Толкова ви се лижат руски задници, нали? Толкова ви се иска да сте на колене под руския ботуш....долу в чамъра,а? Има ли още някой не разбрал, че заради тези дългогодишни, корупционни зависимости от русия сме на последно място по стандарт на живот и на първо по смъртност, защото ни грабят като кучета чрез руските зависимости....или рублите не миришат, а?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/7/22 08:07

    Статията е на някой заболял червен мозък!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/7/22 08:09

    Стига с тва нагнетяване на паника и тая пропаганда! Народа и без това е достатъчно изстрадал! Хиляда пъти ви казаха - Газ за България има и ще има! И е доставките са подсигурени и потреблението е подсигурено! Все едно цялата държава на природен газ функционира... Ама на вас май ви е жал за руския газ, защото той ухае на далаверка, нали?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/7/22 08:13

    И какво да направим да вдигнем ембаргото и да слугуваме на руснаците ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/7/22 11:25

      Само не разбирам като го вдигнем как точно слугинуваме или слугуваме като си плащаме евтин газ и петрол ли като сме добре ли цяла европа под руски ботуш ли са пък си плащат и в рубли наистина не ти разбирам одупването или опOрката

      Изтриване
  10. Анонимен6/7/22 08:28

    Много правилно!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/7/22 09:31

    ЕС и Америка скоро ще са в каменната ера! Честито на заблудените овце с пропит евроджендърски мозък! Ся Европата шъ ви оправи бързичко!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/7/22 10:49

      В каменната ера е мозъкът ти, поддал се на червената пропаганда!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.