24rodopi.com/Темата на деня

Изключително висока е общата удовлетвореност на българските граждани от работата им в чужбина. Това обяснява и високия дял на хората, които след като са се върнали, отново планират заминаване. Позитивна оценка дават общо 93.5%, а негативна едва 6.5%. Сред положително настроените пълна удовлетвореност изразяват 43.2%, а 50.3% са по-умерени. В негативен план едва 1.1% са изцяло неудовлетворени, а 5.4% изразяват не толкова крайна критичност.

Това е констатирано в проучване на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ГИТ), в което, както вече 24rodopi.com писа, Кърджали е посочен като един от регионите „най-големи донори“ на работна сила за чужди държави, основно от Европейския съюз (ЕС).

„Като по-негативни се открояват жителите на по-малките населени места, най-младите, ромите, упражняващите неквалифициран труд, заетите в животновъдството, селското стопанство, услугите и търговията. Това са хората, които нямат доходи у нас или пък получават над средната заплата за страната.

Високата обща удовлетвореност пряко кореспондира с това, дали са се оправдали очакванията за работата в чужбина. Затова и 86% определят, че очакванията им са се оправдали, а 11% са на противоположното мнение. При позитивните оценки има баланс  между полюсните и по-умерените мнения в съотношение 45%:41%, докато при негативните крайните мнения са над четири пъти по-малко в съотношение 2%:9%“, посочат още от ГИТ.

Четете по темата „Доволни ли са нашенците от гурбета“:

На45 години съм, гурбетчия в Германия! Да ви обясня за живота и парите тук – четете тук

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.